SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sessiz Kalamayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:13:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 'milletin adamı' ile 'çatının adamı' arasında geçeceğini söyledi. 

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini (MGTC) ziyaret eden Çalık, "Bizim en önemli yol arkadaşlarımız siz basın mensuplarısınız" dedi.

Çalık, basın mensuplarının 7/24 yorulmadan çalıştığını ifade ederek, "Özlük haklarınız başta olmak üzere her türlü sorunlarınızın çözümünde AK Parti iktidarı ve Malatya'daki milletvekili kardeşleriniz olarak elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı sarf ettik. Bundan sonra da sarf etmeye devam edeceğiz. AK Parti hükümeti kurulduğu andan itibaren medya ile ilgili çok önemli adımlar attı. Bu adımları atarken de sizlerle birlikte istişarelerimiz oldu. Sizin en önemli taleplerinizden bir tanesi özellikle başınızı sokabileceğiniz bir ev talebiydi. Bununla ilgili olarak TOKİ ile yaptığımız görüşmelerle birlikte Malatya'daki gazeteci arkadaşlarımız cüzi rakamlarla ev sahibi olacaklar" diye konuştu.

"BEBEKLER ÖLÜRKEN BİZ SESSİZ KALAMAYIZ"

İslam coğrafyasının sancılı günler yaşadığını dile getiren Çalık, "Bu sancılı sürecin en önemlisini Filistin ve Gazze'de yaşıyoruz. Orada bebekler, çocuklar, kadınlar ölüyor. Ve maalesef buna sessiz ve duyarsız kalan uluslararası bir camia var. Başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ve İslam dünyasında sessiz kalan insanlara çok net bir çağrıda bulunduk; görmeyen gözleriniz görsün, duymayan kulaklarınız duysun, söylemeyen dilleriniz söylesin. Saat başı Gazze'de bir çocuk ölüyor. Buna dur demek lazım. Buna hep beraber dur demek gerekiyor. Hiçbir dini ayrım yapmaksızın tüm dünyaya sesleniyorum; bebekler ölürken biz sessiz kalamayız. Nerede, ne zaman, nasıl yaşatılıyorsa yaşatılsın, ki Filistin bizim ilk kabemiz olan yer. Müslümanların hepsinin yüreğinin acısının olduğu yer. Dolayısıyla Filistin ile ilgili hepimizin hassasiyet göstermesi ve zulme dur demesi gerekir. İsrail'in yapmış olduğu terör, tüm dünyanın sessizliğe bürünmesine vesile oluyor. Birleşmiş Milletler açıklama yapıyor; hala Hamas'ı lanetliyor, İsrail'e başsağlığı dileklerini iletiyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere tüm uluslararası kurum ve kuruluşlara buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bunu duyma zamanıdır. İnsanlığınız ölmesin" şeklinde konuştu.

"MİLLETİN ADAMI CUMHURBAŞKANI OLACAK"

10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 'milletin adamı' ile 'çatının adamı' arasında geçeceğini ifade eden Çalık, şunları söyledi: "12 yıldır AK Parti iktidarının ekonomik, siyasi istikrar, eğitimde, sağlıkta Türkiye'ye kazandırdıklarını herkes biliyor. Ve bu kazanımların mimarı, bugün Cumhurbaşkanı adayı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 'milletin adamı' olarak 10 Ağustos'ta bir seçime gireceğiz. Bu seçim, 'milletin adamı' ile 'çatının adamı' arasında geçecek. Ben inanıyorum ki, milletin adamının Cumhurbaşkanı olacak. Çatının adayı ne söylüyor? Çözüm süreci ile ilgili ne söylüyor? 'Analar ağlamasın' dediğimizde çatının adayının ne söylediğine dönüp bakmak lazım. Eğer 'demokratikleşme, çözüm süreci ve Kürt sorunu ' dese MHP'den tepki toplayacak. Demezse de diğer taraftan tepki toplayacak. Bugüne kadar hiçbir söylem duymadığımız bir Cumhurbaşkanı adayı var. Demokratikleşme konusunda neyi temsil ettiğini bilmediğimiz bir aday var. Kapalı kutu şeklinde bir Cumhurbaşkanı adayı. Ekonomiden anlamadığını ve ekonomi ile ilgili söylemlerde bulunmayacağını söylüyor. Eğer ekonomimizi sağlam tutmazsak, bugün ki Türkiye'nin dünyadaki gücüne asla kavuşamayız. Ekonominin asla vurgulanmamasını söylerken, söylemlerinde ekmekten, buğdaydan bahseden bir adaydan söz ediyoruz."

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit, ziyaretinden dolayı AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a teşekkür etti.

Pelit, cemiyet olarak kısa bir süre önce kuruluşlarını tamamladıklarını ifade ederek, "Malatya medyasının yüzde 90'ını temsil etme gibi bir sorumluluk üstlenmiş durumdayız. Önümüzde ciddi hedeflerimiz var. Arkadaşlarımızla birlikte dayanışma içerisinde Malatya medyasında farklı bir soluk olmaya çalışacağız" dedi.

AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ise, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Turgut, Ortadoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle İslam aleminin Ramazan Bayramını buruk yaşayacağını da sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız