SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sessiz Sedasız Kiraz Festivali

0
Güncellendi - 2016-06-13 23:57:12
Sessiz Sedasız Kiraz Festivali
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeşilyurt Kiraz Festivali etkinlikleri, sessiz sezasız bir şekilde başladı. Bakan Tüfenkci'nin programı ile Salı akşamki Kiraz Yarışması'ndan haberdar olundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 22. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali çerçevesinde organize edilen Sünnet Şöleni'nde sünnet edilen çocukları, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Polat, ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Polat, festival etkinliklerinden birisi olan Sünnet Şöleni'ne dahil olan çocukları ve ailelerini ziyaret etmek için Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ne gitti. Başhekim Cumali Alan tarafından karşılanan Başkan Polat, bir süre hasta ve hasta yakınlarıyla görüştükten sonra, sünnet çocuklarına ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Her yıl Haziran ayında düzenlenen Kiraz, Kültür ve Spor Festivalinin Ramazan Ayına denk gelmesi nedeniyle Temmuz ayının ikinci haftasına ertelediklerini ifade eden Başkan Polat, toplu sünnet etkinliklerinin toplumsal ve sosyal sorumluluk görevleri arasında olduğuna vurgu yaptı.

BAŞKAN POLAT, “FESTİVAL KAPSAMINDA 150 CİVARINDA ÇOCUĞUMUZU SÜNNET ETTİRECEĞİZ”

Sünnet Şöleni için bugüne kadar 119 başvurunun yapıldığını, 70 çocuğun sünnet işleminin tamamlandığını ifade eden Başkan Polat “Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekiplerimizin çalışmaları dışında mahalle muhtarlarımızın katkılarıyla festival kapsamında 150 civarında çocuğumuzu sünnet ettireceğiz, şu ana kadar 119 başvuru yapıldı, 70 çocuğumuzun sünnet işlemi tamamlandı. Festivale kadar bu sayının artmasını bekliyoruz. Evlerinden servislerle alınan çocuklarımız sabah ve öğlen olmak üzere iki ayrı grup haline sünnet oluyorlar. Temizliğe büyük önem veren Hasan Çalık Hastanemizde hijyenik ortamda sünnet olan çocuklarımız daha sonra işlemleri bittikten sonra servislerle evlerine bırakıyoruz. Sünnet Şölenine dahil olan tüm çocuklarımıza sünnetlik elbiselerini paketler halinde teslim edeceğiz. Bu tip etkinlikler toplumsal ve sosyal bir sorumluluk açısından bir görevdir. Böyle şeyler insana mânevi bir mutluluk ve huzur veriyor. Çocuklarımızın sevinci, ailelerinin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Sünnet Şöleni için ciddi emek sarf eden başta Kaymakamımız olmak üzere, hastanemizin Başhekimi Cumali Alan'a, doktorlarımıza, hemşirelerimize, hastane çalışanlarına ve personellerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Sünnet işlemi tamamlanan tüm çocuklara Sünnet Şöleni kapsamında sürpriz hediyeler vereceklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Polat, hastane çalışanları ve hasta yakınlarıyla sohbet ettikten sonra hastaneden ayrıldı.

Çocuğu sünnet ettirilen Emrah Kurak, Yeşilyurt Belediyesinin çalışmalarından memnun olduklarını ifade ederken şunları söyledi; “Çocuklarımızı sünnet ettirerek, ihtiyaçlarımızı karşılayan Yeşilyurt Belediyesinden Allah razı olsun. Belediyemizin hizmetlerinden gayet memnunuz, başarılarının devamını dileriz. Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibine sonsuz teşekkürler ederiz “ diye konuştu.

Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali etkinliklerinin başladığı, belediyenin sünnet bülteninin yanı sıra Salı günü Malatya'ya gelecek olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin aynı akşam Yeşilyurt Kiraz Yarışması'na katılacağına ilişkin bakanlık bülteniyle öğrenildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    Bence kiraz festivali kernek te veya karakavak ta yapılmalı. Ki asıl Yeşilyurt tamamen unutulsun.!
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Kiraz festivali sünnet festivali olmasın. Artık sünnet işini insanların onurunu kırmadan ve toplu olmaktan çıkarmak gerekir. Mesela bazı belediyeler bazı hastaneler ile anlaşmış. Belediye ye müracaat ederek kıyafetini alıp istediğin zaman sünnetini anlaşmalı hastanelerin birisinde yaptırabiliyorsun. Kimsenin de haberi olmuyor. Makbul olan da budur.
    0
    0
    Yanıtla