SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sessiz Yemin

A- A+ PAYLAŞ

Konuşma ve işitme engelli 45 kişiye Temsili Askerlik Eğitimi verildi. 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törene Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Yılmaz Özkaya ve diğer askeri yetkililer ile temsili askerlik yapanların yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından temsili askerlik eğitimi alan konuşma ve işitme engelli 45 kişi, bir çevirmen yardımıyla işaret dilini kullanarak yemin etti.

Törende konuşma yapan 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Yılmaz Özkaya, Kahramanlar Üssü’nde icraa edilen bir günlük temsili askerlik töreni nedeniyle bu mutlu ve gururlu günü paylaşmaktan onur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Her Türk evladının yüreğinde yatan askerlik görevini yerine getirme arzusu için tüm engelleri aşan ve bugün bir eli silahında bir eli arkadaşının omzunda karşımızda dim dik duran kahraman Mehmetçikler; hiç bir karşılık beklenmeden yapılan askerlik hizmetini bir gün de olsa icra etme mutluluğuna ve şerefine ulaştınız. Sizleri tebrik ediyorum. Bu gün yaptığınız eğitimlerle bizlere asker olmak için hiç bir engel tanımadığınızı ve ihtiyaç duyulduğunda Türk vatanını korumaya hazır olduğunuzu gösterdiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün baba ve oğul denecek yaşta karşımızda duran kahraman Türk evlatları; dün atalarımızın Çanakkale'de, Dumlupınar'da olduğu gibi bugün de ülkemizin her bir karış toprağında al bayrağımızı dalgalandırmak için gerekirse canınızı seve seve feda edeceğinizi kanıtladınız. Sizin yüreğinizdeki bu vatan sevgisi var oldukça bu topraklarda gözü olan gafillerin hayalleri sonsuza kadar gerçekleşmeyecektir.

Sevgili anne babalar;
Huzurunuzda gerçekleştirilen bu yemin töreninin askerlikte çok özel bir yeri vardır. evlatlarınız, edilen yeminle; icabında Vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda eyleyeceklerine namusları üzerine and içtiler. Tüm Türk milleti önünde söz verdiler. Böylece içmiş oldukları anda bağlı kalarak; geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti’ni daima koruyacak, Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında, yüce milletinden aldığı destekle yurdunu korumanın onurunu ve gururunu daima yaşayacaklardır. Bu vesile ile karşımızda bir abide gibi duran siz kahraman Mehmetçiklerimizi bu mutlu gününüzde bir kez daha tebrik ediyorum, ettiğiniz yeminin milletimize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Asıl olan yüreğinizdeki engelleri kaldırdığınız için sizleri ayrıca kutluyorum ve alınlarınızdan öpüyorum.

Ne mutlu sizler gibi evlatları olan bir millete...”

HABER-FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız