SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sesten Üç Kat Hızlı Vuracak

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:25:42
Sesten Üç Kat Hızlı Vuracak
A- A+ PAYLAŞ
 
İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri, düşman hedefi sesten üç kat daha hızlı vuracak bir füze üretmek için kolları sıvadı.
 
"Sea Ceptor" adı verilen füze projesi için İngiliz Deniz Kuvvetleri 483 milyon sterlin ayırdı. Proje İngiltere'de 500 kişi için istihdam yaratacak. İlk aşamada savaş gemilerinde fırlatma özelliğine sahip olacak "Sea Captor" bin 200 kilometre karelik bir alanı düşmandan koruma kapasitesi taşıyacak.
 
İngiltere Savunma Ekipmanları Bakanı Peter Luff, 5 yıllık "Sea Ceptor" projesinin ilk aşamada İngiliz ordusu bünyesinde bulunan savaş gemilerine uyumlu olacak şekilde üretileceğini ancak daha sonraki aşamada hem kara kuvvetleri hem de hava kuvvetlerinde kullanılacağını söyledi.
 
Luff, "Sea Ceptor füze projesinin geliştirilmesi, İngiltere'nin füze endüstrisinde dünya lideri olarak kalmasına yardımcı olacak" dedi.
 
'DONANMANIN YÜZ AKI OLACAK'
 
"Sea Ceptor" projesinin İngiliz donanmasının yüz akı olacağını savunan İngiliz Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Mars Stanhope, "Önümüzdeki birkaç on yılda güdümlü füzeler önemli bir tehdit oluşturacak. İngiliz donanması bu yeni füze sistemi sayesinde savaş gemilerini koruma gücünü elinde bulunduracak" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız