SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sevcan Orhan'a 'Gezi' İptali

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:08:45
Sevcan Orhan'a 'Gezi' İptali
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan’ın bu yıl 21. gerçekleştirilecek Malatya Fuarı Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali programında yer aldığını ancak Gezi olaylarına verdiği destek nedeniyle festival programından çıkarıldığını öne sürerek “Armut dibine düşer, anası ne ki danası ne olsun. Başbakan emir verdi. Buradaki insanlar o emri yerine getirmeye çalışıyor. Eskiden fişlemeler gizli yapılırdı. Şimdi utanmadan fişlemeler açıkça yapılıyor” dedi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba , İl Başkanı Enver Kiraz , Merkez İlçe Başkanı, Kadın kolları başkanı Güllü Tuncer ve parti yöneticileriyle birlikte İl Örgütünde gerçekleştirdiği basın toplantısında , Malatya Belediyesi’nin Gezi Parkı eylemlerine verdiği destek nedeniyle Sevcan Orhan’ın konserinin iptal edilmesini kınadığını belirtti.

HALK TAHRİKE KAPILMADI

“ Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç görülmemiş eylemler yaşanıyor” diyerek açıklamasına başlayan Ağbaba “Türkiye’deki son 10 yılda gerçekleştirilen baskıcı uygulamalara, dayatmalara  karşı Taksim’de Gezi Parkında bir çığlık yükseldi. O çığlık gazlandıkça, coplandıkça, tazyikli su verildikçe büyüdü. Tüm Türkiye var olan politikalara dur dedi. ‘Bizi kendine benzetmeye çalışma’ dedi. Dünyanın en barışçıl eylemleri, Başbakanın talimatıyla yangın yerine çevrildi .Başbakanın söylemlerine rağmen tahrike kapılmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başbakan yüzde 50’yi evde zor tutuyorum dedi ama yüzde 50 Başbakan’ı dinlemedi. Başbakan onları saldırtmaya çalıştı ama sağduyu galip geldi” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN TEHDİT EDİYOR

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba “Başbakan geçtiğimiz günlerde “10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de alamadınız. Ama bundan sonraki süreç böyle çalışmayacak. Çok daha farklı çalışacak” diye sanatçıları tehdit etti. Ankara’daki mitinginde “senden hesap soracağız” diye Mehmet Ali Alabora’yı tehdit etti. AB Bakanı Taksim’e çıkan herkesi terörist ilan etti.”dedi.

‘GEZİ’YE KATILDI’ DİYE KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Malatya’da yaşanılan gelişmeleri de değerlendiren Veli Ağbaba “ Başbakan, bakanlar, milletvekilleri art arda bu cümleleri kullanınca, Malatya Belediyesi de Sevcan Orhan’ın konserini iptal etti.Armut dibine düşer, anası ne ki danası ne olsun. 3-7 Temmuz tarihleri arasında Malatya’da yılardır düzenlenen  Kayısı festivalinin 21. si düzenlenecek. Başbakan emir verdi. Buradaki insanlar o emri yerine getirmeye çalışıyor. Eskiden fişlemeler gizli yapılırdı. Şimdi utanmadan fişlemeler açıkça yapılıyor. Anası da danası da fişliyor. Tehdit ediyor. Utanmadan insanların ekmekleriyle oynanmaya başlandı. Malatya Festival programında ismi açıklanan ve 5 temmuzda konser vereceği duyurulan Sevcan Orhan’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden konseri iptal edildi. Araştırmalarımız sonucunda Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü 'Gezi parkının ağaç eylemlerine değil terörist eylemlerine destek verip verilmediğini sorduklarını,  menajer  net cevap vermediği için konserin iptal edildiğini' söylüyor.” Şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI VE FUARCILIK MÜDÜRÜNÜ KINIYORUM

Ağbaba “Ben buradan o zatı muhtereme soruyorum. Sen kimsin. Sen yargıç mısın? Sen hakim misin? Bu faşist anlayış üstten başlayarak maalesef Malatya’da da hayat bulmaya başladı. Buradan hem Malatya Belediye Başkanını, hem bu organizasyonu iptal eden Fuarcılık Müdürünü şiddetle kınıyorum. Gezi eylemine katıldı diye bir sanatçının konserini iptal ediyorsun. Hükümet herkesi fişlemeye başladı.  Bu mantıkla o meydanda avukatlık yapanların avukatlık diplomalarını elinden al, doktoru görevden al, hemşiresini fişle, işadamını fişle, otelcisini tehdit et, öğrenciyi gözaltına al. Sonra da demokratım de. Böyle bir şey olur mu?”ifadelerine yer verdi.

SEVCAN ORHAN’DAN ÖZÜR DİLİYORUM

“Terörist eylemlere destek verip vermediğini sorgulamışlar. Terörist sensin. Türkiye’yi terörize edenler teröristtir” diyen Ağbaba konuşmasının sonunda “ Ben huzurlarınızda Sevcan Orhan’dan özür diliyorum. Bu durum Malatya’nın genel tablosunu yansıtmamaktadır. Bu kafa geri bir kafadır. Çağdışı kafadır. Kendinden olmayanları ötekileştiren, kendinden olmayanları düşman kabul eden kafadır.Türkiye’de gezi eylemlerine 5 milyon kişi katıldı. Bu anlayışı kınıyorum. 4 insanın ölmesi yetmedi,  8 bin insanın yaralanması yetmedi, 11 kör olan göz yetmedi, yüzlerce tutuklu yetmedi. Şimdi de cadı avı başlatıyorsunuz. Tabi ki sanatçı duyarlı olacak. Bu festivali ve fuarı protesto ediyorum.Bu kafanın Malatya’yı yönetmesi mümkün değil” dedi.

Bu arada, konser programından çıkarılan Sevcan Orhan'ın yerine sanatçı Murat Göğebakan'la anlaşıldığı öğrenildi. Göğebakan, Gezi Olayları sırasında eylemleri eleştiren açıklamalar yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız