SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sevdiğimiz Bir Ağabeyimiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:53:53
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Türkiye'nin idare şekli bakımından bir dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

Genel seçim çalışmalarını sürdüren Bayram Taşkın, AKP Doğanyol İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette konuşan AKP Doğanyol İlçe Başkanı Ahmet Doşar, AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın'ı yakından tanıdıklarını ifade ederek, "Bayram bey teşkilatta tanıdığımız ve sevdiğimiz bir ağabeyimiz. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyorum" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın ise,7 Haziran genel seçimlerinin Türkiye için büyük önem taşıdığını kaydetti. 

Demokrasinin, anayasal süreçle taçlandırılması açısından genel seçimin büyük önem taşıdığına değinen Taşkın, "Türkiye'nin demokrasi yolunda ilerlemesi için anayasa kaçınılmazdır. 35 yıldır darbe ürünü bu anayasayla, artık memleket idare edilemez hale gelmiştir. Halkın iradesinin yansımış olduğu TBMM'de 21. yüzyıla yakışır bir anayasayı milletimizle buluşturacağız" diye konuştu. 

Taşkın, çözüm süreci konusunda önemli adımların atıldığını da kaydederek, şunları söyledi: "Hükümetimiz ve iktidarımızın kararlı duruşu, vatandaşımızın güveni ve desteği sayesinde; bugüne kadar nasıl ki bin yıldır birlikte yaşamışsak, inşallah bundan sonrada kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Bu büyük projedir. Bu büyük proje, bünyesinde risklerde barındırmaktadır. Bu büyük projeyi akamete uğratmaya çalışan güçler olacaktır.Hem uluslararası güçler hem yerli iş birlikçileri. Ancak biz inanıyoruz ki halkımızın o kararlı duruşu hükümete olan güveni sayesinde inşallah  bu seçimde de bugüne kadar olduğu gibi hükümetimize ve iktidarımıza büyük destek gideceğine inanıyorum ve hükümetimizde inşallah samimi adımlarla bu süreci başarıya ulaştıracaktır.2015 seçiminin diğer bir önemi  Türkiye idare sistemi bakımından artık bir dönüm noktasına gelmiştir. Bunun hukuksal zemini yeni anayasadır ancak ete kemiğe bürünmüş hali de idare şekli bakımından başkanlık sistemidir.Bu da Türkiye'miz için artık kaçınılmaz olmuştur. Parlamenter sistem sürekli beraberinde  bir riski de getiriyor. Getirdiği risk koalisyonlar hükümetidir.Bu güçlü liderlerin olduğu zaman olmayabilir ama onun dışında her zaman bu riski bünyesinde getirir. İnşallah başkanlık sistemiyle hem o baraj dediğimiz  siyasi partilerin çoğunun zaman zaman  muzdarip olduğu  sitemden bertaraf olunur. İdarede yargının yasamanın ve yürütmenin  saflarının netleştiği bir sistem olur. İdarede karara alma mekanizmasının  ve sürecinin daha hızlı ve aktif olduğu bir süreç  inşallah başkanlık sistemiyle devreye girmiş olacaktır. Başkanlık sistemi Türkiye'nin sosyolojik yapısına, tarihsel dokusuna uygun bir sistemdir. Dünyada uygulanan modellerde çok başarılı sonuçlarını hep beraber görmekteyiz. İnşallah yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminde hep beraber  tartışacağız. 2015 seçimlerinden sonra ayrı bir taahhüdümüzde devletin tüm mekanizmalarına çöreklenmiş olan bu paralel yapıyı derin güçleri bertaraf etmek olacaktır. Bu da yine hükümetimizin kararlı duruşu ve vatandaşımızın desteği sayesinde olacaktır. Bu saydığım başlıklar nezdinde 2015 seçimleri gerçekten çok önem arz etmektedir. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız