SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sevgi Dolu Bir Site..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), geçtiğimiz Cumartesi günü Devlet Bakanı Çubukçu'nun da katılımıyla açılan "Sevgi Evleri"nin 6 milyon YTL değerinde olduğunu bildirdi.

MİAD tarafından, Sevgi Evleri'nin açılışı ile ilgili olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Malatyalı İşadamları Derneğinin öncülüğünde yaptırılan MİAD Sevgi Evlerinin açılışı Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun katıldığı törenle açıldı. 14 Haziran 2008 Cumartesi günü Malatya’da gerçekleştirilen açılış ile Malatya insanının sevgi dolu yüreği ve duyarlılığı bir kez daha belleklere kazındı.

Malatya Beylerderesi mevkiinde yirmi iki dönümlük arazi üzerine kurulan MİAD Sevgi Evleri 16 adet villadan oluşuyor. Çocuk esirgeme kurumunda çocuklarımızın yaşadığı elim olay sonrası, MİAD’ın organizasyonu ile düzenlenen kampanya sunucu sevgi evleri tamamlandı. Başbakan Recep Tayyib ERDOĞAN’ın teşvik ve destekleriyle genişleyen kampanya ile kimsesiz çocukların aile ortamında yaşayabilecekleri yuvaları hizmete girdi.

Örnek Şehir MALATYA

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet ÇUBUKÇU MİAD’ın açılış günü düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Sevgi Evleri projesine çok önem verdiklerini çocukların aile ortamına en yakın şartlarda yetişebilmeleri için bu ortamları sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

MİAD’ın girişiminin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten ÇUBUKÇU “Türkiye genelinde Sevgi Evleri çalışmalarımız devam ediyor. Bunların içinde Malatya’daki Sevgi Evleri bir ilk. Çünkü ilk defa bir sevgi evi devlet tarafından değil bir sivil toplum kuruluşunun duyarlılığı ile hayata geçirildi. Malatyalı işadamlarının bu duyarlılığının diğer şehirlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız için de örnek olmasını umuyorum.” dedi.

Kurumun korumaya aldığı çocuklara karşı önyargılı bir yaklaşımın olduğunu vurgulayan Bakan ÇUBUKÇU “Basın ile zaman zaman anlaşmazlıklarımız oluyor.

Çoğu zaman bunun nedeni çocukların koruması ile ilgiliydi. Özellikle toplum tarafından kabul edilme konusunda ön yargılı yaklaşıma karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Çocuklarımız yurt ya da yuvalarda kaldığını söylemeye utanıyor. Toplumsal algıyı değiştirmeliyiz. Biz çocuklarımızın toplumla kaynaşabilmeleri sosyal olabilmeleri için çalışıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Duyarsız Kalmadık

Basın toplantısında söz alan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ MİAD’ın öncülüğünü yaptığı projenin sivil toplum kuruluşlarının yapabileceklerini gösterdiğini vurgulayarak “Malatya’daki kimsesiz çocuklarımıza karşı duyarsız kalamazdık. Başlattığımız kampanya başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyib ERDOĞAN ve Bakanımız Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun destekleri ile ilerledi. İşadamlarımızın özverili katkıları birlikteliğin neler ortaya çıkarabileceğini gösterdi. Bu uzun süreçte katkısı olan tüm kişi ve kurumlara teşekkürü borç biliyoruz.” dedi.

Devlet Bakanı Nimet ÇUBUKÇU, Malatya Valisi H. İbrahim DAŞÖZ, Malatya Milletvekilleri, Malatya Belediye Başkanı Cemal AKIN, SHÇEK Daire Başkanı Osman BİLGİN, MİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Sponsor işadamları, kamu ve özel kurum, kuruluş yöneticileri ve basın mensuplarının katıldığı açılış töreninin sunumunu Sanatçı Kenan IŞIK ve MİAD Genel Sekreteri Ahmet Turan KOÇER yaptı. Açılış konuşmalarından ilkinde önce çocuklar adına Sümeyra Demir isimli kız çocuğu konuştu.

Sonrasında MİAD adına yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ, SHÇEK Malatya il Müdürü Murat KONAN, Malatya Belediye Başkanı Cemal AKIN, Malatya Milletvekili Mevlüt ARSLANOĞLU, Malatya Milletvekili Öznur ÇALIK, Malatya Valisi Halil İbrahim DAŞÖZ, ve Devlet Bakanı Nimet ÇUBUKÇU söz aldılar. Açılışın sunumunu yapan ve okuduğu şiir ile programa katılanları duygulandıran ünlü tiyatrocu Kenan IŞIK “Malatyalı o çirkin görüntülerin altında kalmadı, sorumluluk bilinciyle yurtlarda kalan çocuklara Sevgi Evleri villalarını yaptırdı.” ifadesini kullandı.

6 Milyon YTL Değerinde Sevgi Dolu Bir Site

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ konuşmasında Sevgi Evlerinin yapımında emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek başladığı konuşmasında 5 adet yapmayı planladıkları Sevgi Evlerini 16 adet olarak tamamlamış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. AKDAŞ Villalarımızın bulunduğu bu site bitmiş haliyle ekonomik değeri altı milyon Yeni Türk Lirası olan bir site haline gelmiştir. Sevgi dolu bu sitede çocuklarımız kendi odalarında, kendi dolaplarını kullanarak, gözetmenlerin nezaretinde, ev işlerine de katılarak bir aile ortamı sıcaklığında yaşayacaklar. Bu eser Malatya’ya ve Malatyalılara yakışmıştır” diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak söz alan Devlet Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun konuşması sonrası sponsor işadamlarına, MİAD Yönetim Kurulu Üyelerine ve ilgili kurum yetkililerine hediye tabak ve plaketleri verildi. Basın mensupları ile Bakan ÇUBUKÇU Sevgi Evlerini gezerek çocukları kendi evlerinde ziyaret ettiler. Ünlü tiyatro oyuncusu Kenan IŞIK’ın ismi verilen antik tiyatroda çocuklar açılışa gelen misafirlere halk oyunlarından örnekler ve çeşitli gösteriler sundular.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız