SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sevgi Evlerinde Sünnet

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi Evlerindeki koruma altında bulunan 26 çocuk sünnet ettirildi.

Sevgi Evlerindeki törene Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, sanatçı Kenan Işık ile birlikte çok sayıda işadamı ile ilçe ve belde belediye başkanları da katıldılar.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, "Bakım ve korumaya muhtaç çocuklara en iyi derecede hizmet verilmeye çalışılıyor. Artık yuvalarımızda koğuş sistemi terk edilmiştir. Buna öncülüğü ise, Sevgi Evleri Projesi yapmıştır" dedi.

MİAD Başkanı Yunus Aktaş'ta, "Buradaki manzarayı görünce hayatımda yaptığım en iyi projeyi görüyorum. Malatyalı işadamları çok farklı, çok cömert" dedi.

Sanatçı Kenan Işık ise kirveler adına yaptığı konuşmada, "Yetimlere karşı bizim kültürümüzde çok özel bir yer var" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'te "23 aydır üniversitede rektörlük yapıyorum. Burada ayrılan değerli valimizle ilk geldiğimde yaptığım ilk konuşmayı hatırlıyorum. Heyecanlıydım, Malatyalıların vereceği destekten söz edince, bana pekte umutlu olma diye bir söz söyledi. Ama bugün iftiharla söylemek istiyorum ki, İnönü üniversitesi'nin 2010 yılı bütçesi 25 milyon TL'dir. Ama Malatyalıların bu yıl vereceği destek 30 milyon TL'dir. Bugün artık Türkiye'de yeni bir model var. Bu da Malatyalı
işadamları modelidir. Bu şevkimize ve heyecanımıza değer katıyor" diye konuştu.

Vali Ulvi Saran, Sosyal Hizmetlere bağlı yurtlarda artık koğuş sisteminin kalktığını ve oda sistemini getirildiğini belirterek, yine sistemle aile ortamının sağlanmaya çalışıldığını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından sünnet olan çocuklara protokol üyeleri ile işadamları hediyelerini verdiler.

Sevgi Evlerindeki geniş ortam nedeniyle çocuklara bisiklette hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız