SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sevgi ve Barışın Günleri.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:37:57
A- A+ PAYLAŞ

24 Eylül Perşembe günü başlayıp 27 Eylül Pazar günü sona erecek olan Kurban Bayramı dolayısıyla il ve ilçe yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

Vali Süleyman Kamçı

Vali Süleyman Kamçı, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Tüm İslam Âleminde ve cennet yurdumuzda olduğu gibi güzel şehrimiz Malatya’da da birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi karşılıklı sevgi ve saygı duygularıyla pekiştiren bir Kurban Bayramına daha ulaşmış bulunuyoruz.  Milletimizin mayası olan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı bayramlar yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin bertaraf edildiği istisnai günlerdir.

Dünyanın dört bir yanında kan ve gözyaşının durması için yüreklerimizde beslediğimiz umutların bu mübarek günler hatırına gerçeğe dönüşmesi en büyük dua ve temennimizdir. Çünkü bayram yakınlıktır, yakınlaşmadır… İdrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramının da bütün insanlığın kalplerinin birbirine yakınlaşmasına vesile olması yegâne ümidimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli halkımızın, aziz milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bayramın herkese sağlık, huzur, sevgi ve esenlik getirmesini niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum!”

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ,Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Ağbaba mesajında Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek “Son aylarda arka arkaya yaşanan terör olaylarının ardından Kurban Bayramı’nı  her zamankinden daha buruk bir şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz.Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan kan ve gözyaşının bir an önce son bulmasını temenni ediyorum” dedi.

Bayramın birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek için önemli bir araç olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba şöyle devam etti: ”Açlık ve yoksulluğun sona erdiği, gençlerimizin işsizlik, çocuklarımızın gelecek kaygısı yaşamadığı, farklı düşünen, farklı konuşan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği, hiç kimsenin kimliklerinden dolayı baskıya uğramadığı, emeğin en yüce değer olarak kabul edildiği mutlu bayramlar temenni ediyorum. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı  en içten duygularımla kutluyorum.”

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

Öznur Çalık'ın mesajı şöyle:

"Birlik ve beraberliğe; yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuz bu dönemde mübarek Kurban Bayramı’nı karşılamanın manevi haz ve heyecanını milletçe yaşıyoruz.

Bayramlarımız birbirimize olan sevgi ve saygımızı pekiştirmek, aramızdaki dayanışma ve birliği arttırmak, milli ve kültürel değerlerimizi daha da yüceltmek açısından güzel bir vesile teşkil etmektedir.

Her bayram kırılan kalpleri tekrar kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında; anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için eşsiz bir imkan sunmaktadır.

Kurban; cömertliktir. Kurban Bayramı; dayanışmadır, empatidir, yoksulların sevindirilmesidir; bu dünyada misafir olduğumuzun ruhumuza bir nakış gibi işlenmesidir. Ve her şeyden önemlisi, kurban kurbiyettir; Allah'a yaklaşmaktır.

Bayramlar, birlikte ve kardeşçe yaşamanın, milli-manevi değerlerimize sahip çıkmanın, karşılıklı saygı, sevgi ve yardımlaşmanın, paylaşma kültürünün değerini daha fazla idrak ettiğimiz günlerdir.

Yegane gayesi, bölgemizde kanlı politikalarını gerçekleştirmek isteyen güç merkezlerine taşeronluk yaparak ülkemizde ve coğrafyamızda yüzlerce yıldır birlikte kardeşçe yaşayan insanların arasına nifak sokmak;  bölgeyi huzursuzluğa ve istikrarsızlığa sürüklemek olan hain terör örgütünün ve uzantılarının saldırılarının arttığı bu dönemde Kurban Bayramının naif ruhunun, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Cenab-ı Allah’tan (cc), kendisine sunulan tüm kurbanları dergah-ı uluhiyetinde kabul buyurmasını; kurbanları, hem Zat-ı Celal'ine, hem de birbirimize yakınlaşmamız için bir vasıta kılmasını; Kutsal topraklarda hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin de ibadetlerinin ve dualarının kabul olmasını; Mübarek Kurban Bayramı'nın başta memleketimiz ve ülkemiz olmak üzere  tüm İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum."

AKP Milletvekili Mustafa Şahin

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’de yayınladığı bayram mesajında şunları belirtti:

“Allah'a hamdolsun bir Kurban Bayramı’na daha  kavuşmanın mutluluğunu İslam Alemi olarak hep birlikte yaşıyoruz.Bugün dünyada ve coğrafyamızda gelişen şartlarda Hz. İbrahim’in ve Hz. İsmail’in vermiş olduğu  imtihanı geçmek için ortaya koyduğu inancın, fedakârlığın, duruşun,teslimiyetin ve samimiyetin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyor ve idrak ediyoruz.

Coğrafyamızda ve ülkemizde kardeşi kardeşe kırdırmak için oynanan senaryolar karşısında Kurban Bayramı’nın manevi ikliminin ortaya koyduğu düşünce ışığında, bir kez daha samimiyetle ve fedakârlıkla kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi korumanın, kollamanın ve yarınlarda da yaşatmanın mücadelesi içinde olmalıyız. 

Kurban Bayramının, milletimiz ve Müslümanlar için ifade ettiği manaya erişebilmek ümidiyle;  kimsesizleri, yetim ve öksüzleri, yaşlı ve muhtaçları gözeterek, manevi iklimini hep birlikte sevgi içinde paylaşarak yaşayabilmeyi temenni ediyorum. 

Bu vesileyle hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor,  dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kalkmasına, Filistin’de, Suriye’de ve bütün İslam coğrafyasında akan kanın durmasına, sevgi ve saygı çerçevesinde dayanışmanın ve yardımlaşmanın kuvvetlenmesine vesile olmasını, bayramın tüm insanlığa bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da mesajında şunları belirtti:

“Barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü simgeleyen Kurban Bayramını terör olayları nedeniyle buruk ama geleceğe umutla, güvenle bakarak kutluyoruz. Bayramlar, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği, dargınlıkların unutulduğu, kardeşçe kucaklaşılan günlerdir. Bayramlar birleştirici ve bütünleştirici özellikleriyle toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Toplumsal bilincin gelişmesine, ulusal değerlerin güçlenmesine, birlikteliğin, kardeşliğin ve sevginin yaşanarak ve paylaşılarak artması, bayramları tüm toplumlar için özel kılmaktadır.

Bizlere, özgürce ve huzurla bayram kutlama imkanı veren, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Kurban Bayramı vesilesiyle bizleri biz yapan, kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp ayrışmak yerine kucaklaşmamızı, birlik olmamızı sağlayan o güzel duyguların tüm yüreklere hakim olmasını temenni ediyor tüm hemşerilerimin kurban bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum.” 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürkan, mesajında vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. 

Başkan Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları vurguladı:

“Bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın manevi huzuru içerisindeyiz.  Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, milletçe ve ümmetçe sevinç ve coşkunun yaşandığı, bir toplumda millet olma şuurunun taçlandığı özel günlerdir.  Böyle özel bir gün olan Kurban Bayramı’na her ne kadar kavuşmanın manevi huzuru içerisinde olsak da, bu bayrama milletçe buruk başlayacağız. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain terör saldırıları ve bu hain saldırılar sonucu şehit düşen kahraman asker ve polislerimiz dolayısıyla bu bayrama buruk giriyoruz. Kurban Bayramı, paylaşma olgusunun gelişip yaygınlaştığı manevi günlerden biridir. Bu Kurban Bayramı’nda şehit ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Temennimiz, bu Kurban Bayramı birlik ve beraberliğimize, terör olaylarının son bulmasına, huzur ve güvenin yeniden tesisine vesile olur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz olmak üzere Türk ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim” 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  Kurban Bayramı dolayısıyla yayınmadığı mesajda şunları belirtti:

“Sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı; Hz. İbrahim, Hz. Hacer ve Hz. İsmail (A.S)’ın insanlığa örnek davranışlarının, samimiyetin, fedakârlığın ve Allah’a karşı teslimiyetin temsili olan bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yapılan hain saldırılarda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize ve Polislerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Teşkilatlarımıza başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Allah’a yakınlaşma gayesiyle, O’nun rızası için yapılan bu ibadetimizin ve Kurban Bayramının birlik ve beraberliğimize ve Dünya barışına vesile olması temennisiyle, tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle tüm hemşerilerimin Bayramı mübarek olsun”

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yayınladığı bayram mesajında şunları belirtti:

"Bayramların milletçe karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir. Birleştirici ve bütünleştirici özelliği bulunan bayramlar toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Sevginin ve saygının simgesi konumundaki bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının artması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Ülkemiz son zamanlarda zor günler geçiriyor, bugünlerin birlik ve beraberlikle aşılacağına inanıyoruz. Bayramlar, birliğimize ve bütünlüğümüze kast edenlere verilecek en güzel cevaplardır. Son aylarda çok sayıda polis ve askerimizi şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Ülke olarak bu zor zamanları da geride bırakacağımıza inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı’nın milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum".

ARŞİV FOTO: Geçtiğimiz Ramazan Bayramı kutlama töreninden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız