SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sevgi ve Kardeşliğin Pekiştiği Günler..''

A- A+ PAYLAŞ

Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlara niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun... Bayramınız mübarek olsun...

VALİ DAŞÖZ'ÜN MESAJI..
Bayramdan sonra Malatya'daki görevine başlayacak olan Vali Halil İbrahim Daşöz yayınladığı bayram mesajında, "Saygıdeğer Malatya halkının Kurban Bayramı'nı en içten duygularımla kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI AKIN'IN MESAJI..
Belediye Başkanı Cemal Akın'ın bayram mesajı ise şöyle:

"Kişisel ve toplumsal hayatımızın erdemle kuşatılmasını, insani değerlerin sürekli biçimde gündemimizde bulunmasını ve birlik ve beraberlik duygularının pekişmesini sağlayan, dargınlıkların giderilerek kardeşlik duygularının hâkim kılınmasını öngören dini bayramlarımızdan birine daha ulaşmış olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Malatya Belediyesi, Kurban Bayramı’nın huzurlu ve sağlıklı bir ortamda kutlanabilmesi için gerekli önlemleri almış olup, bayram süresince de vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet götürmenin çabası içinde olacaktır.

Kurban Bayramı, Allah’a yakınlaşmak anlamına gelen “kurban” kavramındaki anlam ve ruha uygun olarak, insanlar arasında güzel ahlakı, iyiliği emretmeyi-kötülüğü yasaklamayı, sonuç olarak erdemli insanlar topluluğu oluşturmayı öngörür.

Bayramlarımızın, insanî ve dinî güzelliklerin birlikte yaşandığı, tüm insanlığın birbiriyle kaynaştığı, savaş kültürü yerine evrensel insani değerlerin yükseldiği bir dünya düzenine vesile olmasını yürekten temenni ediyorum.

Mübarek Kurban Bayramı’nı kutlarken, aynı değerleri paylaştığımız dost ve kardeş ülke Pakistan’daki depremin yarattığı acıları da paylaştığımızı bir kez daha vurguluyor, Ramazan Bayramı’ndan Kurban Bayramı’na kadarki süreçte Malatya halkının gerek Malatya Belediyesi gerek diğer kurumlar aracılığı ile Pakistan halkına yaptığı insani yardımlar için minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, kutlayacağımız bayramın tüm dünyada barışın ve huzur ortamının tesis edilmesine vesile olması dileği ile tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın yardımlaşma geleneğimizi en güzel şekilde yaşayarak, birlik ve beraberlik anlayışı içinde huzurla geçirilmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum."

MİLLETVEKİLİ ERKAL'IN MESAJI..
AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal da, yayınladığı bayram mesajında şöyle dedi:

"Manevi esintilerin hissedildiği Kurban Bayramımızı; sevgi ve kardeşlik duygularını en yoğun şekilde yaşayarak, sosyal dayanışmanın en güzel örneklerini vererek, ülkemizin birlik ve beraberliğini en üst düzeye çıkararak, her alanda istikrar ve güveni hayata geçirerek, umutları yeşerterek kutlamalıyız. Bu anlayışla geleceğe yürüme irademiz, ülkemizi aydınlık ve onurlu bir geleceğe taşıyacaktır.

Bu yüzyılda bu anlayışı sürdürebilir hale getirecek ve geliştireceğiz. Batının doğusu, doğunun batısı olan Malatyamız da sosyal, teknik ve sanayi alt yapısı gelişmiş birn kent olarak, bir bölge merkezi olma kararlılığını sürdürecek, ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde üzerine düşen görevi ifa edecektir.

Bu vesileyle tüm Malatyalı hemşehrilerimin, tüm vatandaşlarımızın ve tüm İslam Aleminin, özellikle Pakistan'daki kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyor, acılarını tekrar paylaşıyor, onurlu ve aydınlık bir gelecek temenni ediyorum."

MÜFTÜNÜN MESAJI
Malatya Müftüsü Bekir Gerek de, bayram mesajında "Kurban
ibadeti önemli ibadetlerimizden biridir. İnsan, kurban kesmekle Allah'a ve O'nun emirlerine olan bağlılığını nimetlere şükrün güzel örneğini vermiş ve O'nun hoşnutluğunu kazanmak için her türlü fedakarlığa hazır bulunduğunu göstermiş olur. Cenab-ı Allah'a manen yaklaşmış olur.. Bu mutlu günde, büyüklerimizin, anne ve babamızın elini öperek onların hayır dualarını almak, küçükleri sevindirmek, yoksulların başını okşamak, yoksullara yardım etmek, bayrama gelenleri güzel yüzle karşılamak, çevredeki fakir ailelere yardım elini uzatmak ulvi bir davranış olacaktır."dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MESAJI
Emniyet Müdürü Orhan Savaş'ın bayram mesajı ise şöyle:
"Bayramlarımız halkımızın heyecanla beklediği büyük bir coşkuyla kutladığı kırgınlık ve küskünlüklerin sona erdiği, sevgi, saygı, hoşgörü ve dostluğun öne çıktığı günlerdir. Malatya Emniyeti olarak hizmetinde olmaktan gurur duyduğumuz değerli Malatyalı hemşerilerimizin Kurban Bayramını en içten duygularımla kutlar, şahsım ve teşkilatım adına sağlık, mutluluk ve huzur içersinde daha nice bayramlara ulaşmaları temennilerimle saygılarımı sunarım."

ESOB BAŞKANININ MESAJI
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'in Kurban Bayramı mesajı:

“Bayramlarda mâli imkanlarımız nispetinde yoksul kardeşlerimize yardım edelim, yetimleri sevindirelim, kestiğimiz kurbanların etinden yoksullara da vererek onların da bayram sevincini yaşamalarına vesile olalım. Bu duygularla tüm Malatyalı hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, milletimizin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın huzur ve sükununa vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız