SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sevgi Yoksa Sıkıntı Var'

A- A+ PAYLAŞ

Hayvanları Koruma Federasyonu'na (HAYTAP) bağlı Can İçinde Can Ol Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (CANHAYKODER) Malatya Başkanı Filiz Yenier ve dernek üyeleri Vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret ederek, dernek hakkında bilgiler verdi.

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, cep telefonunun da bulunan küçük köpeği göstererek, "Canım sıkıldığında hep bu küçük köpeğe bakıyorum. Hoşuma gidiyor. Benim değil, çok sevimli ve şirin bir köpek. İnsan bakınca dinleniyor" dedi.

Saran, hayvanların insanlara dostluk ve saflığı öğrettiğini ifade ederek, "Sevgi ve muhabbet beslemeyen insan aslında sıkıntılı bir varlıktır. Dolayısıyla o anlamda sizleri kutluyorum. Elbetteki hayvanlar insanlarla birlikte anlam kazanıyor. İnsanların yerini tutacak varlıklar değiller. İnsan her şeyden evvel kendi çevresi, ailesi, toplum ve yardıma muhtaçlara birinci derede yardımcı olacak ama o noktada gösterdiği performansı hayvanlar noktasında da gösterecek. Hayvanlara sevgi ve ilgi göstermeyen insan toplumdaki çevresine karşı da sevgisiz ve ilgisiz kalıyor" diye konuştu.

CANHAYKODER Malatya Başkanı Filiz Yenier ise, hayvanların insanlara ihtiyaçları olduğunu, insanlar olmadan hayvanların beslenme koşullarının kısıtlı olduğunu kaydetti. Yenier, "Bazı hayvanlar doğası gereği vahşi ortamda beslenebiliyorlar ama bazı hayvanlar var ki onlar gerçekten bizlere mahkum yaşıyor. Biz olmazsak çöp ve atıklardan yiyecek bulmaya çalışıyorlar. Onlara karşı yükümlülüğümüz var" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız