SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sevginin Tükenmez Kaynağı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:57:57
A- A+ PAYLAŞ

Anneler Günü, bu yıl 10 Mayıs'ta kutlanıyor. Anneler Günü dolayısıyla, siyasiler ve çeşitli kuruluşlar birer mesaj yayınladılar.

ANNELER GÜNÜ..

Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Daha sonra dünyanın çeşitli ülkelerinde de kutlanmaya başlandı.  Ülkemizde ise, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanıyor.

MESAJLAR..

Öznur Çalık

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık şu mesajı yayınladı:

"Hayata başladığımız andan itibaren dünyada eşine rastlanmayacak, içerisinde hiçbir menfaatin yer almadığı bir sevgi, hoşgörü ve sabırla bizleri karşılayan, ilgilenen annelerimiz, bu güzel duygularını yaşamın her safhasında aynı yoğunlukta bizlere hissettirmektedirler.

Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel direğidir.

Yeni nesillerin kişilik ve geleceklerinin şekillendirilmesinde de en önemli görev yine annelerimize düşmektedir.

Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında hiç şüphesiz, en çok annelerin payı vardır. Anneler, saf bilginin, sevgi ve şefkat duygularının, hoşgörünün tükenmez kaynağıdır. Yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesi de yine annelerimizdir.

Bu özel günlerinde, cennetle müjdelenen annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın Anneler Günü'nü kutluyorum."

Ömer Faruk Öz

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:

"Hiç eksilmeyen bir sevginin, sonsuz bir sabrın, fedakârlığın, iyiliğin, şefkat ve merhametin, kısacası en temiz ve en masum duyguların timsali olan tüm Annelerin Anneler Gününü kutluyorum.

Anneler, cana can katan, bizlere hayatı öğreten, tüm insanlığın kişiliğini yoğuran, bizleri ve bir toplumu geleceğe hazırlayandır. Çocuk, aile, toplum onların ellerinde şekillenir ve milletler onların güçleriyle aydınlanır. İffetli ve edepli, fedakâr annelerin elinde yetişen çocuklardan müteşekkil cemiyet yozlaşmaktan kurtulur. 

Koşulsuz bir sevgiye dayanan Annelik,  değeri ölçülemeyecek kadar kutsal bir görev, yüce bir duygudur. Bu duygunun ve Annelik makamının yüceliği ve kıymeti Efendimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şerif’inde ne güzel ifade edilmiştir.

Sevgisini ve sıcaklığını her zaman aradığımız, yeri doldurulamaz varlıklarımız olan Anneler, bireyin ilk andan itibaren hayata tutunmasına yardımcı olan en güçlü bağdır. Hayatları boyunca, her daim karşılığı hiçbir şeyle ödenemeyecek bir fedakârlık ortaya koyan, bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve zorlukların üstesinden gelmeyi öğreten annelerimizin kıymetini bilmeli, onları sadece bu günlerde değil, her an hatırlamalıyız. Annelerimize sevgimizi gösterebilmek için her fırsatı değerlendirmeli, varlıklarının kıymetini her zaman canlı tutarak onlara karşı sorumluluklarımızı her şartta ve yaşta yanlarında olarak, en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.

Bu anlamlı günde, evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, başta şehit anneleri olmak üzere, yüreği yaralı tüm annelere en derin saygılarımı sunarken; Anneler Gününü bir kez daha en kalbi duygularımla kutluyorum."

Ahmet Çakır

Anneler Günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir mesaj yayınladı. Anneliğin, karşılıksız ve şartsız bir sevgiye dayandığını belirten Başkan Çakır mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Peygamber Efendimiz, ‘Cennet, annelerin ayağı altındadır’ hadis-i şerifinde, annelerin kıymeti çok güzel bir şekilde ifade edilmiştir. Bizler de bu inanç ve düşüncenin birer ferdi olarak, Cennet kokulu annelerimize olan saygı ve sevgimizi hiçbir zaman yitirmedik.   Bizleri dünyaya getirmek sureti ile her türlü fedakârlığı gösteren, büyüten, eğiten, sahip çıkan, merhameti ve şefkati ile bizlere kol kanat geren annelerimizin haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. 

Şefkat ve merhametle büyüttükleri evlatlarına, saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü, vatan, millet ve bayrak sevgisini ve daha bir çok manevi değerleri öğreten  annelerimiz, toplumun geleceğine en büyük katkıyı sunmaktadırlar. 

Bu duygu ve düşüncelerle toplumun eşsiz mimarları olan bütün annelerimizin gününü kutluyor, en kalbi duygularımla sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum."

Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkan Selahattin Gürkan Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Başkan Gürkan, Dünyanın en kutsal görevlerinden birini yerine getiren annelerin cennetle müjdelenen kutsal varlıklar olduğunu ifade etti.

Battalgazi Belediye Başkan Selahattin Gürkan Anneler Günü  dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Dünya var olduğundan bu yana en temel ve sonsuz sevginin, şefkatin, özverinin, sabrın, mücadelenin ve hoşgörünün sembolü olan en kutsal varlıklarımız annelerimizdir.

Doğumdan itibaren en saf ve temiz duygularıyla bizleri karşılıksız sevginin, en güzel örneğini göstererek yetiştiren, hayatımıza ışık tutan ilk öğretmenimiz, en değerli varlığımız annelerimiz, ailemizin ve toplumumuzun temelidir. Geleceğimizin de teminatı olan, birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi annelerimizin hakkını ödemek mümkün değildir. Dünyanın en kutsal görevlerinden birini yerine getiren eli öpülesi annelerimiz cennetle müjdelenmiştir.Annelerimize emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük mutluluktur. Annelerimizi sadece anneler gününde değil, yaşamın her anında sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklamalıyız. Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutluyor, sağlık, huzur  ve mutluluklar diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Annelerimiz herşeyimizdir. Yemezler yedirirler, giymezler giydirirler uyumazlar yorgun argın bizim mutlu olmamız için gecesini gündüzüne katarlar. İşte bunları yapacak tek kişide  o koca yürekli annelerimizdir. Ben tüm Annelerimizin ellerinden öpüyor günlerini kutluyorum. Her türlü fedkarlığı çocuklarına karşılıksız bir şekilde yapan ve ayaklarının altında cenneti barındıran o yüce o kıymetli annelerimiz, Biz biliyoruz ki siz çocuklarınızı bir gün bile aklınızdan çıkarmazsınız. En güzel günler sizin olsun, herşeyin en güzeline layık annelerimizin Anneler Gününü kutluyor ellerinden öpüyoruz” açıklamasını yaptı.

Hakan Kahtalı

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Kahtalı, Allah'ın razı olduğu evlatlar yetiştiren annelerin cennetle müjdelendiğine dikkat çekerek,  annelerimizin hayatımızın ilk evrelerinde ve tamamında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.  

Kahtalı, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Allah'ın razı olduğu evlatlar yetiştiren annelerimiz, hayatımızın her evresinde önemli bir yere sahiptir. Anne, öğretmendir, anne sevgidir, anne şefkattir, anne merhamettir. Yarınlarımızın mimarı annelerimizdir. Annelerimiz, yetiştirdikleri evlatları ile yarınlarımızın mimarı, yarınlarımızın teminatıdır. Annelik o kadar kutsal bir olgudur ki, İslam dini Allah'ın razı olduğu evlatlar yetiştiren annelerimizi cennetle müjdelemiştir. Sevgili Peygamberimiz, "Cennet annelerin ayakları altındadır" buyurarak, anneliğin kutsiyetine ve önemine  dikkat çekmiştir. Bizleri sevgisi ile şefkati ile büyüten, hayatımızın her evresinde bizi kollayan, koruyan tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü'nü kutluyor, onlara sağlıklı, mutlu, nice ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız