SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sevginin Yeşerme Günü'

A- A+ PAYLAŞ

Tüm öğrencilerin katkı ve katılımıyla okul yaptırma amaçlı "91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası" çerçevesinde organize edilen "Eğitim, Kültür, Sanat ve Sevgi Şöleni" başladı.

3 Haziran Pazar akşamı İnönü Stadı'ndaki finalle tamamlanacak olan şölenin başlaması dolayısıyla Öğretmenevi önünden, İnönü Kapalı Çarşı önüne kadar yürüyüş düzenlendi.

Valinin, daha önceki açıklamasında yayınevi cinayetleri nedeniyle zarar gören Malatya imajının düzeltilmesine de katkı sağlayacağını ifade ettiği şölenin ilk programı olan yürüyüş başlamadan önce güvercin uçurtulurken, yürüyüşe katılan binlerce öğrenci arasında, bir süre önce Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden biri olan ve ailesinin isteği üzerine Malatya Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verilen Alman uyruklu Tillman Ekkhart Geske'nin 3 çocuğundan Sadiye Ünsalan İlköğretim Okulu'nda öğrenci olan küçük kızı Mriyam ve oğlu Lukes Geske de yeraldılar.

Yürüyüş başlangıcında Vali Halil İbrahim Daşöz'le birlikte güvercin uçuran çocuklar arasında yeralan Geske kardeşler, yürüyüş güzergahı boyunca da izleyen vatandaşlara karanfil dağıtan öğrenciler arasındaydılar.

Şölen yürüyüşüne, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencileri katıldı.

Hükümet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından şölenin açılış konuşmaları yapıldı. Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, ”Sizler Malatya’da tarih ve destan yazıyorsunuz. Sizlerin güneşi Malatya'yı ve Türkiye'yi aydınlatıyor, dünyayı da aydınlatacak. Sizleri sevgi ile selamlıyorum. Sizler büyüklere mesaj verdiniz. Biz çok şey yaparız dediniz, eseriniz olan okul büyüyor. Siz eğitimin yanında sevginin de ne kadar önemli olduğunu gösterdiniz. Malatya sizlerle gurur duyuyor. Sizler sevgi, dostluk, kardeşlik tohumları ektiniz. Sizlerin attığı sevgi tohumları çınar olacaktır. “ dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın da konuşmasında, “91 Bin Dev Öğrenci projesi ile siz içinizdeki gizli olan gücü açığa çıkarttınız. Belki bizim petrol zenginliğimiz yok ama sevgi zenginliğimiz var. Ülkeyi yetişkin insanlar yönetecektir. Sizler bayrakları en müstesna yere dikeceksiniz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise konuşmasında şunları belirtti:

“Eğitimin öngörülerinden biri de hoşgörüdür. Hoşgörü ise gönül işidir. Yenilenen müfredat programlarımız, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü öne çıkarmaktadır. Üzerinde milyarlarca insanın yaşadığı yerküre, huzurun, barışın, sevginin ve kardeşliğin hâkim olduğu bir konuma ancak hoşgörü ile gelir. Kusursuz insan olamayacağına göre, kusurları ile kabul etmek, birlikte yaşamasını bilmek zorundayız. Mevlana' nın yüzyıllar öncesinden günümüze seslenerek ifade ettiği öğretiyi insanlık mutlaka önemsemelidir. Hoş görmek bir erdemdir. Yaygınlaşmasını sağlamak insanlık ödevidir. Bilinmelidir ki; hayata gülebilen insanların yüreklerinde şefkat, hoşgörü ve sevgi vardır. Gülebilen insanların oluşturduğu toplumlar, mutlu toplumlardır.

Geliştiren eğitim anlayışında öncelikle öğrencinin bireysel eğitimi yatar. Bireysel eğitimi kolaylaştıracak yegâne anlayış da eğitimi sevgiye, hoşgörüye dayandırmaktır. Bu alanda sıkıntı yaşayan bireylerin başarması zordur. Gönülden hastalıklı olanların oluşturacağı toplumların sağlıklı olmaları beklenemez. Küreselleşmeye bu önemli değer ve kavramlarımızı kurban etmemeliyiz. Eğitim, gönül sevdalarına yelken açmalı, her limanda sevgi yolcularına ulaşmalıdır.”

91 Bin Dev Öğrenci koordinatör öğrencilerinden Duygu Abuşoğlu da “ Sevgi ve dostluk adına toplanmamız çok anlamlıdır. Sevgi benim toprağımda büyümeli ve çoğalmalıdır. Anadolu'muzun bağrından Yunus Emre’ler, Mevlana’lar yeşermiştir. Sevgiyi büyütmüş vatan sınırlarını aşıp, dünyaya dal budak salmıştır. Onlar bizim kültür, sevgi barış elçilerimiz olmuştur. Bizler Anadolu'nun çocuklarıyız. Bizler kardeşiz. Bu nedenle ellerimiz birbirine kenetlenmiş yüreğimiz aynı sevgiyle coşan bir millet olmalıyız. Bugün hepimizin yüreğindeki tohumun yeşerme günüdür. Bu güzel Anadolu toprakları her daim sevgiyle ışısın, dünyayı aydınlatsın. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İnönü Kapalı Çarşı üzerinde standların açılışı yapıldı.

PROGRAM..
3 gün sürecek şölenin programı şöyle:

* 1 HAZİRAN Cuma
Saat: 09:30
91000 Dev Öğrenci Çelenginin Sunulması Atatürk Anıtı
Saat: 10:00
Kortej
Yürüyüş Başlangıç: Öğretmenevi
Yürüyüş Bitiş : Vilayet Önü
Saat: 11:00
Okul Öncesi Etkinliği ve Yöresel Malatya Yemekleri, Kitap, Kayısı, Fotoğraf ve Okul Öncesi Standlarının Açılışı
Saat: 17:30
"Bu Benim Eserim" Sergisinin Açılışı Sabancı Kültür Merkezi
Saat: 18:00
Mesleki Teknik Eğitim Fuarı Açılışı Öğretmenevi
Saat: 18:30
Halk Oyunları Gösterisi Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü Kernek Meydanı
Saat: 19:00
"Bir Bahar Akşamı" Adlı Şiir Dinletisi Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü
Saat: 20:30
91000 Dev Öğrenci Forumu Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü

* 2 HAZİRAN Cumartesi
Saat: 09:00
91000 Dev Öğrenci Kermesi inönü İlköğretim Okulu Bahçesi
Saat: 10:00
Atık Pil ve Kağıt Toplama Kampanyası Yeşiltepe Ahmet Parlak i.ö. Okulu
Saat: 11:00
Bisiklet Şenliği
Gençlik Spor il Müdürlüğü
Saat: 12:00
Görüntü Kirliliği Olan Yerlerin Boyanma Kampanyası Çevre Müd. Tarafından Belirlenecek Yerler
Saat: 14:00
Bedensel Özürlüler Kulübünün
Gösteri Maçı
Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü
Saat: 15:00
Resim ve El İşi Sergisi Kernek Meydanı
Saat: 17:00
Halk Oyunları ve Kukla Hacivat
Karagöz Gösterileri
Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü
Saat: 20:00
"Bir Bahar Akşamı" Adli Şiir Dinletisi Kernek Meydanı

* 3 HAZİRAN Pazar
Saat: 11:00
Uçurtma Şenliği Orduzu Fuar Alanı
Saat: 13:00
Kır Pikniği Orduzu Fuar Alanı
Saat: 15:00
Sosyal Hizmetler Çocuklarının El İşi ve Resim Sergisi Kernek Meydanı
Saat: 15:00
Huzur Evinde Kalan Yaşlılarımızın "ikinci Bahar" Resim ve El İşi Sergisi Kernek Meydanı
Saat: 15:30
Hiphop, Streetball ve
Kukla Hacivat Karagöz
Gösterileri
Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü
Saat: 17:00
Final Etkinlikleri: İnönü Stadyumu."

FOTO: Görüş- Gerçek- İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız