SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sevgiyi Çoğaltalım..'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Bayramı'nın 85.Yıldönümü Malatya'da da Hükümet Meydanı'ndan düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkanı Cemal Akın,2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik ile askeri ve mülki erkan siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Tören Vali Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümgeneral Canan ve Belediye Başkanı Akın’ın törene katılanların bayramlarını kutlamayla başladı.

Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Törende günün anlamını içeren konuşmayı Vali Halil İbrahim Daşöz yaptı.

Daşöz konuşmasında, " Cumhuriyet, Aziz Atamızın milletimize en büyük armağanı ve mirasıdır Cumhuriyet Dönemi, hiç şüphesiz. Milletimizin tarihindeki en önemli aydınlanma, gelişme ve modernleşme dönemidir. Cumhuriyet sayesinde:

Birey olarak; teba olmaktan çıkıp, hür, onurlu ve değerli birer yurttaş haline geldik.

Toplum olarak 13-15 milyonluk eğitimsiz, sağlıksız, altyapısız, sanayisiz. edilgen, gelişmemiş bir toplumdan 70 milyonluk donanımlı bir millet haline geldik.

Bir toplu iğneyi dahi kendisi üretemeyen bir yapıdan. Dünyanın 17. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline geldik.

Otoriter bir anlayıştan demokrasi, insan hakları ve hukuka dayalı çağdaş bir devlet olduk.

Bütün bu gelişmeler, elbette ki Cumhuriyetin yarattığı hür, akılcı ve katılımcı atmosferde bireysel ve toplumsal kabiliyetini ve üretim gücünü arttıran milletimizin başarısıdır.

Kurtuluş Savaşındaki destansı başarı ve Cumhuriyet dönemindeki bu mucizevi dönüşüm, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyayı etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir.

Bugün ülkemiz; gücü ve tarihi birikimiyle bölge ve dünya barışının sağlanmasında sözü dinlenen, katkısı beklenen en önemli aktörlerden birisidir. Ve sahip olduğu çağdaş yönetim anlayışıyla medeniyetler çatışmasını önleyebilecek en önemli model olarak görülmektedir. Her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu kutsal vatanın ebedi Türk yurdu olmasını ve bu bölgede güçlü bir Türkiye bulunmasını istemeyen düşmanlarımız her dönemde olmuştur. Bu düşmanların hiç şüphesiz, yerli işbirlikçileri ve destekçileri de olmuştur.” dedi.

“ Bu düşmanlar, tarihin her döneminde kendilerince şartların uygun olduğunu düşündükleri zamanlarda ülkemize ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne örtülü veya açıktan saldırmaktan kaçınmamışlardır.” diyen Vali Daşöz, konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

“Bu durum Cumhuriyet döneminde de değişmemiştir. Şu kadar ki bu dönemde tehdit ve saldırıların niteliği değişmiş ve daha asimetrik ve sinsi bir mahiyet kazanmıştır.

Bu kapsamda ülkemize yönelik dış destekli tehdit ve saldırılardan birisi de bölücü terör örgütünün faaliyetleridir.

Bu faaliyetler, çok sayıda diplomatımızın ölümüne neden olan ASALA cinayetlerinden hemen sonra ve onun yerine kaim olmak üzere sahneye konulmuştur.

Bu durum çok manidar olup, aslında her iki saldırının amacının aynı olduğunu göstermektedir.

Bölücü terör örgütü, yirmi yılı aşkın bir süredir bu dış güçlerin desteğiyle, aslında kime hizmet ettiğini ve içinde piyon olarak yer aldığı büyük senaryoyu bilmeden ülkemize ve insanlarımıza saldırmaktadır.

Ve maalesef son günlerde bu kanlı saldırılarını arttırarak çok sayıda askerimizi, polisimizi ve insanımızı şehit etmişler ve birçok şehrimizde çocukları da kullanarak kargaşa çıkarmaktadırlar.

Bu hainler şunu çok iyi bilmelidirler ki:
Bu millet dünyanın en onurlu ve vatan sevgisi en yüksek milletidir. Kurtuluş Savaşında ülkenin dört bir yanından çıkıp bu vatanın bağımsızlığı uğruna cephelerde can veren şehitlerimiz neyse, bugün de Cumhuriyetin bekası için terörle mücadele ederken canlarını feda eden şehitlerimiz aynıdır.

Dün Çanakkale'de, Sakarya'da düşmanlarını yok eden bu millet, bugün de birliğine, bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik her türlü saldırıyı yok etmeye muktedirdir. Bu hainlerin de, dünkü hainler gibi akıttıkları kanlarda boğulacağından ve tarihin karanlıklarına gömüleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmetle anıyor, bu hain saldırılar karşısında milli hassasiyetimizi en vakur şekilde gösteren tüm Malatya halkına şükranlarımı sunuyorum.”

Vali Daşöz, konuşmasının sonunda yaşanan ekonomik krize ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunarak bu konuda da şunları ifade etti:

“Cumhuriyet Bayramımızın 85. yıldönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadığımız bugünlerde ülkemizin ve dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlardan birisi de ' Küresel ekonomik krizdir' Maalesef bu kriz, paranın ve dünya ekonomisinin büyük kısmını elinde tutan bazı küresel güçlerin bir türlü doymak bilmeyen açgözlülüklerinin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bu durum, salt ben merkezli ve kazanç anlayışlı modellerin dünyaya kalıcı istikrar ve mutluluk getiremeyeceğini, daha mutlu ve istikrarlı bir dünya için daha insancıl yönetim anlayışlarına ihtiyaç olduğunu göstermektedir.

Dünyada daha insancıl yönetim anlayışlarının oluşmasına ülkemizin yapacağı büyük katkılar olduğuna inanıyorum. Bunlar tarihimizde ve kültürümüzde önemli yer tutan insan sevgisi, hakkaniyet ve adalet anlayışı, dayanışma, yardımlaşma gibi değerlerdir.

Bütün bu değerlerimizin, her türlü zorluk ve sıkıntıyı aşmada da en önemli dayanak noktalarımız olduğunu unutmamalıyız.

Bütün bu tehdit ve olumsuzluklar bizleri asla mutsuzluğa veya karamsarlığa düşürmemelidir. Büyük milletler, karşılaştıkları zorlukları aşabilen milletlerdir. Milletimiz de tarihi boyunca karşılaştığı bütün zorlukları aşmıştır. Ve bundan sonra da aşacaktır.

Yeter ki; Kendimize güveni kaybetmeyelim. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım Demokrasinin erdemini içselleştirelim Çocuklarımızı çağın gereklerine göre yetiştirelim Atatürk ilkelerinin ve bilimin rehberliğinde onun hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalama yolunda kararlı yürüyelim çok çalışalım . Bu topraklarda sevgiyi çoğaltalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı bir kere daha kutlar. Atamızın hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma ve geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa yolunda daha nice mutlu, şan ve şeref dolu Cumhuriyet Bayramları dilerim.”

Daşöz’ün konuşmasının ardından, 2 öğrenci tarafından şiir okundu ve daha sonra tören geçişi yapıldı. Tören geçişi sırasında askerlere bir çiçekçi tarafından çiçek atıldı.

Vatandaşlar da kutlamalara büyük ilgi gösterdiler.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız