SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sevgiyle Buluşmak' Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yetiştirme yurdunda kalan çocuklara yönelik "Sevgiyle Buluşmak" projesi başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim çalışanları ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan'la birlikte Sevgi Evleri'ni ziyaret ederek, çocuklarla sohbet edip yemek yedi. Ziyarette çocuklar, misafirlere hazırladıkları gösterileri de sundular. Ziyarette zaman zaman duygulu anlar yaşanırken, bazı velilerin gözyaşlarını tutmadığı gözlendi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, çocukların Sevgi Evleri'ne getirilmesi ile birlikte ev ortamında daha iyi bir yaşam sürdüğünü kaydetti. Konan, başlatılan projenin toplumun tüm kesimlerince desteklenmesini beklediklerini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bulut ise, "Sevgi Evleri'ni çocuklarımıza sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Sevgiyle Buluşma projesini birlikte yürüten Milli Eğitim ve Sosyal Hizmetler Kurumu çalışanlarına ve çocuklarıyla birlikte buradaki evlatlarımızı ziyaret eden ailelere teşekkür ediyorum. Bu ilk aşamada 8 okulun öğrencileri bu proje kapsamında Sevgi Evleri'ne geldiler. Bundan sonra da okullarımız ve kıymetli velilerimiz, buradaki evlatlarımızı yalnız bırakmayacaktır. Biz Milli Eğitim camiası olarak buradaki evlatlarımızla her zaman ilgileneceğiz" dedi.

YUVA TAŞINIYOR..
Öte yandan Malatya'da şiddet görüntüleriyle gündeme gelen 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nın villa evlerden oluşan Sevgi Evleri Kampüsü'ne taşınacağı açıklandı.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Sevgi Evleri'nin çocukların yaşayabilecekleri uygun ortam halinde olduğunu belirterek, "0-6 yaş grubu çocuklarımızı da Sevgi Evleri'ne taşımak için fiziki düzenlemelerimizi yapıyoruz. O çocuklar buraya getirildikten sonra da toplumdan soyutlanmayacak. Toplum o çocuklara sahip çıkmayı sürdürecektir. Çocuklar sosyal, akademik ve hizmet anlamında Sevgi Evleri'nde daha rahat ediyor. Şu anda 0-6 yaş grubu yuvada bulunan yaklaşık 8 çocuğumuzun evlat edinme süreci devam ediyor. Mahkemeden sonra çocuklarımız bu imkandan yararlanacaktır" dedi.

Konan, 0-6 yaş Grubu Çocuk Yuvası'nın boşalacağı binaya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nü taşımayı düşündüklerini söyledi. Taşınma kararı alınan çocuk yuvası, 3 yıl önce şiddet görüntüleri ile gündeme gelmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız