SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sevgiyle Yaklaşmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:06:27
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Doğa Koruma Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, “Dünyamız insanlar, hayvanlar, bitkiler ve cansız varlıklardan oluşan bir bütündür. Dünyayı paylaştığımız diğer canlılar gibi hayvanların da doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri bulunmaktadır” dedi. 

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Deligöz, “İnsanoğlu hayvanlarla her zaman iç içe yaşamış, onlardan et, süt, yumurta gibi besin maddeleri elde etmiş, kıyafet malzemesi olarak yün ve derilerinden faydalanmıştır. Ayrıca onları, işlerinde yardımcı olarak kullanmış ve onlarla iyi bir dost olmuştur. Atalarımız insana olduğu gibi hayvanlara, bitkilere de insanca ve sevgiyle yaklaşmıştır. Onlar için hayvan hastaneleri dahi açmışlardır. Onların özgür bir ortamda yaşamaları için mimari eserlerin köşelerine taştan kuş evleri yapmışlar, onlar için şiirler yazmışlar ve şarkılar söyleyerek dertlerini paylaşmışlardır. Hayvan dostları ilk kez İngiltere'de 1822 yılında bir araya gelerek hayvanları korumak, onların daha iyi şartlarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği'ni kurmuşlardır. Yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği ise 1908 yılında kurulmuştur. Aynı amaçlı dernekler birleşerek Hollanda'nın başkenti Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu'nu oluşturmuşlar ve 1931 yılında toplanarak 4 Ekim gününü Hayvanları Koruma Günü ilan etmişlerdir. Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili Yönetmelikler hayvan sahiplerinin hayvan edinme ve bakım şartlarını da düzenlerler. Buna göre hayvan sahibi olmak isteyen ve bu hayvanları satan kişilerin eğitim almaları esastır” dedi.

Deligöz şunları kaydetti, “Son yıllarda teknolojideki gelişmeler, insanoğlunun doğa üzerine baskısı ve bilinçsiz müdahaleler ile bazı hayvanların soylarının tükendiği, bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir. Bu durum hayvanların korunması için ek tedbirlerin alınmasını ve hiç vakit geçirmeden ortak hareket edilmesini zorunlu hale getirmektedir. Bozulan doğa dengesini tesis etmek ve katkıda bulunmak için Bölge Müdürlüğümüzce doğaya keklik yerleştirme çalışmaları devam etmektedir..Nesli azalan yok olmaya yüz tutmuş yaban hayvanları üretme istasyonlarında üretilerek doğaya salımları yapılmaktadır. Yaralı yaban hayvanlarından kuşlar tedavi edilerek tekrar doğaya kanat çırpmaları sağlanmaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız