SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sevinçle Kutluyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88.yıldönümü Malatya'da da törenle kutlandı.

Hükümet Meydanı'ndaki törende ilk olarak, Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aleaddin Tamer Büyükkantarcıoğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır araçta halkın bayramını kutladı.

AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, askeri ve mülki erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88.yıldönümü töreninde, 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Binbaşı Murat Sekizkardeş, günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı.

19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı'nın Sakarya Meydan Muharebesi'nde düşman güçlerinin kırıldığını hatırlatan Binbaşı Sekizkardeş, "Bir ulus yokluklar içinde iken karşı güçleri nasıl mağlup ettiğinin göstergesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88.yıldönümü sevinçle kutluyoruz" dedi.

Helikopterlerin alçak uçuş yaptığı tören geçit resmi ile tören sona erdi.

KUTLAMA MESAJI..
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Zafer Bayramı dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"30 Ağustos 1922 tarihi, Türk halkını esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı, Zafer Destanının yazıldığı ve Türk halkının yeniden dirildiği gündür.

İstiklâl Savaşı yalnız Yunanlılara karşı değil; işgalci, istilâcı, emperyalist bütün Batı dünyasına karşı kazanılmıştır. Onun temelinde Türk halkının istiklâl aşkı, hür yaşama arzusu vardır.

Anadolu halkının tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içersinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919 ‘da başlatılan Kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.

En zor şartlarda ülkesini, zulümden, felaket ve sıkıntılardan kurtarmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri, çağın ihtiyaç duyduğu niteliklerle donanmış olarak yurdunu ve halkını iç ve dış her türlü tehlikeye karşı koruma ve kollama görevini hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yerine getirmektedir ve getirmeye de devam edecektir.

Türk Silahlı Kuvvetleri arkasında Türk halkından aldığı destekle; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Anayasada kendisine verilen hak, görev ve yetkiler dahilinde, üniter devlet ve ulus kimliğinden taviz vermeden Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışmaya devam edecektir.

Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk, Onun silah arkadaşları ve Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız