SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sevindirici Başarı'

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Malatya'dan 13 öğrenci soruların tamamını cevaplayarak birinci oldu.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını cevaplayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, OKS sınavında da Malatya'nın çok iyi bir derece elde ettiğini kaydederek, "OKS sınavında Malatya olarak Türkiye birincisi çıkarmıştık. Milli Eğitim Bakanlığımız yeni bir yaklaşımla SBS Sınavlarını süreç odaklı, çocukların bütün başarılarını sonuca yansıtacağı bir sistem geliştirdi. Bu sistem paralalelinde müfredatın bütün hepsinden sorulmak üzere sınav gerçekleştirildi. 6. sınıflara 80 soru sorulmuştu. 7. sınıflara ise 90 soru soruldu. Sonuçlara göre Malatya'da Türkiye genelinde 6. sınıflarda 80 sorunun tamamını bilen 12 öğrencimiz var. Türkiye birinciliğini kazanan 12 öğrencimiz var. 7.sınıflarda ise 90 sorunun tamamını bilen 1 öğrencimiz var. 7. sınıflarda 90 sorunun tamamını bilen öğrenci sayımız az olmasına karşın, yine birinciler arasında Malatya var. Gerçekten çok sevindirici bir başarı elde edilmiştir. Ilköğretim okullarında tabandan gelen çok ciddi bir eğitim çalışmasıyla, zamanla liselerde eğitimin kademe kademe yükseleceğini, gelişeceğini ve başarılı olacağını göreceğiz. Bunun yansımalarını son üç yıldır görüyoruz. Liselerde Türkiye ortalamasının üzerindeyiz ama, arzu edilen boyutlarda değil. Bu çalışmalarımız ile başarılı bir il haline geleceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız