SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seviyesi Düşük Tartışma"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:49
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, beraberindeki partili yöneticilerle birlikte, Malatya Adıyamanlılar Derneğini ziyaret etti. Öz ziyaretinde, Dernek Başkanı Melik Demirbay ve dernek üyeleriyle bir süre görüştü.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ziyarette yaptığı konuşmada, "Malatya'daki Adıyamanlılar Derneği'nde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bunu lafta değil özde söylüyorum. Ben Adıyamanlıları çok seviyorum ve sadece Malatya’da değil; Ankara’da, İstanbul’da da dostlarımın büyük çoğunluğu Adıyamanlılardır. Malatya’da gerçekten çok sayıda; Çelikhan’dan, Kahta’dan, Sincik'ten, Gerger’den, özellikle bu ilçeden Malatya’ya yerleşmiş çok Adıyamanlı hemşehrimiz var. Allah razı olsun hepsinden, Malatya ile bütünleşmişler. Ben burada şuna bakarım; bir Adıyamanlı Malatyalıya kızını hiç araştırmadan güvenerek verir. Yine tam tersi Adıyamanlı da Malatyalıya kızını araştırmadan güvendiği için verir. Adıyaman-Malatya arasında kültürel dostluğun da uyuştuğundan dolayı, biz Adıyaman’dan Malatya’ya gelen kardeşlerimize hakikaten ne iyi etmişsiniz de gelmişsiniz diyoruz" dedi.

Malatya ile Adıyaman arasındaki Nemrut Dağı ile ilgili tartışma ve gelişmeleri de değerlendiren Öz, şunları söyledi: 

"Bazen gereksiz bir Nemrut polemiği ne yazık ki oluyor. Ama bunu da ben seviyesi bir düşük tartışma olarak görüyorum. Belki kaba oldu ama şunu net olarak belirtmek gerekiyor ki; Adıyaman belli bir tarihe kadar Malatya'nın ilçesi idi. Daha sonra ayrı bir il olmuş ve sınırları belirlenmiş. Bu sınırların belirlenme noktasında Nemrut’un büyük kısmı Adıyaman’da, bir kısmı da Pütürge üzerinde kalmış. Konu; Nemrut'un, Malatya'nın veya Adıyaman’ın malı olduğunu iddia etmek değil, Nemrut'u bir dünya, bir ülke mirası olarak görüp, 2 ilin ortak hareket ederek, Nemrut'a daha çok turisti nasıl getirebiliriz düşüncesi olmalıdır. Malatya ve Adıyaman'a gerek iç turisti, gerek dış turisti nasıl getirebiliriz bunun mücadelesini birlikte vermemiz gerekiyor. Bunun için de bizim arzu ve isteğimiz Kahta ve Pütürge üzerinden giden yolların birleşmesi. Bu iki ilçe arasında 2 veya 2 buçuk kilometre bir mesafe var. Bu mesafe ile iki ilçenin birleşmesini arzu ediyoruz. Ben inanıyorum ki; bu birleşme ile en fazla kazançlı çıkacak il Adıyamandır, sonra Malatyadır. 50 bin turist Adıyaman’a gelmektense, hedef 300 bin turist gelsin. Hem Adıyaman’dan hem Malatya’dan gelsin, bizim arzu ettiğimiz nokta budur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız