SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seviyesine İnmeyeceğim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:44:48
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin arasında 2 Temmuz Madımak açıklaması polemiği sürüyor. Son olarak konuşan AKP Milletvekili Mustafa Şahin, Ağbaba’nın Madımak olayı üzerinden Müslümanları rencide ettiğini tekrarlayarak, “Seviyeyi düşürmedim düşürmeyeceğim, kimsenin seviyesine inmeyeceğim” dedi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyareti sırasında basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Milletvekili Mustafa Şahin, CHP’li Ağbaba’nın sanki Madımak olayını AKPlilerin gerçekleştirdiğini ifade ederek konuşmasının üç dört yerinde AKP’ye göndermelerde bulunduğunu hatırlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde daha önce 3 dönem Milletvekilliği yapmış rahmetli Mevlüt Aslanoğlu’nu hatırlatan Şahin, “Sayın Aslanoğlu ile yer yer karşılaştığımız konular oluyordu biraz hareketliydi, kabına sığmazdı. Ama hiç kimseyi incitmedi kin ve nefret tohumları serpmedi. Milletvekili olduğumda mecliste karşılaştığımızda bana dedi ki ‘Sakın ha meclis çatısı altında birbirimizle polemiğe girmeyelim aynı ilin Milletvekilleri birbirleriyle didişmeye, dalaşmaya girmesinler’ dedi. Ve gerçekten ilerleyen günlerde bu söylemin ne kadar doğru olduğunu gördük” diye konuştu.

Şuan ise CHP’li Ağbaba’nın Meclis çatısı altında incitici bir takım söylemler ile karşılarına çıktığını ifade eden Şahin, “Özelikle meclis çatısı altında, böyle hakir görücü aşağılayıcı, dışlayıcı, ayrıştırıcı bir dilin kullanılması bizi ziyadesiyle rahatsız etmesi rağmen, ama bir gün Meclis çatısı altında kendisine cevap vermedik. Sırf ilin vekilleri birbirleriyle dalaşıyorlar görüntüsü olmasın diye. Siyasette şöyle bir şey vardır. Sayın Mevlüt Aslanoğlu koymuş oldu bir çıta vardı. Siz eğer birbirilerinizin yerine gelmişseniz, sizden önce rol model olarak kimdir o dur. Onun bırakmış olduğu çıtayı daha yükseğe çıkarmak için efor sarf edersiniz ama onun tarzını yakalayabilir misiniz? Tabi yakalayamamışsınız, o da ayrı bir şey. Ama ben şunu gördüm, kesinlikle şu anki milletvekili belki o kompleks içinde Sayın Mevlüt Aslanoğlu’na ulaşabilmek için öyle bir yol izlemiş olabilir” dedi.

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben Müslüman’ım, benim Müslümanlığım üzerinden hiç kimsenin söz söyleme gibi bir hakkının olmadığını düşünüyorum. Eğer beni tanımlayacaksan Müslüman olarak tanımlarsın ve bütün Müslümanlar için de geçerlidir. Ama bir Müslüman kitleye siz bir dil kullanırken herhangi bir Müslümanın yapmış olduğu hatadan dolayı Müslümanlarının tümünü birden ‘bunlar yobazlar, bunlar gericiler, bunlar dinciler’ gibi laflar kullanarak bir kesimi karşısına almasını ben milletin takdirine bırakıyorum. Maalesef 2 Temmuz öncesinde özellikle Madımak'ta katledilen 33 tane cana kim sebep olmuşsa kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bunları yapan katildir, katillerdir. Hiçbir zaman onların yanında durmamız asla ve asla söz konusu değildir. Orda yaptığım açıklamalar dada özellikle faillerin bulunması için ki, o süre içerisinde o gün SHP iktidarı vardı sol bir iktidar olmasına rağmen ama maalesef olayın içerisinde kurunun yanında yaşta yanar. Belki onlarca yüzlerce haksız yere insanlarda tutuklanmış olabilirler ama gerçek faillerin bulunmasında yanayız diye ifade etmişiz. Bu arkadaşımız yapmış olduğu açıklamayla sanki Madımak’ı AK Partililer yapmış gibi söylemleri var. Konuşmasının üç dört yerinde birden AK Parti ile söylemlerde bulunuyor işte ‘Gericiler, yobazlar’ diyor ve saire maalesef Başbağları da Madımak’ı yapanların aynı eller olduğunu ifade ediyorum ama bu kardeşimin kanına dokunuyor. Herhalde çok daha farklı bir üslup kullanmış. Ben hiç seviyeyi düşürmedim, düşürmeyeceğim. Kimsenin seviyesine inmeyeceğim. Edebime de, adabıma da, kültürümde yakışmaz. Ama bu ilin milletvekili isek bu gerçekleri de anlatmak zorundayız”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız