SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Seviyorsan, İstifa Et Git Çalış!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:18
'Seviyorsan, İstifa Et Git Çalış!'
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mehmet Asiltürk (alttaki fotoğrafta), AKP'den büyükşehir başkan adayı gösterilen Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a (üstteki fotoğrafta sağda) sürekli destek açıklamaları yapan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'e (üstteki fotoğrafta solda) sert tepki gösterdi. Asiltürk, Keskin'in Anayasa ve yasalara aykırı olarak başında bulunduğu kuruluşu adeta "AKP'nin yan kuruluşu, arka bahçesi" haline dönüştürdüğünü bildirdi ve yaptıkları açıklamanın Keskin hakkında savcılar tarafından suç duyurusu olarak kabul edilmesini istedi.

"AHİLİK GELENEĞİNE AYKIRI DAVRANMAYI GELENEK HALİNE GETİRDİ"..

Asiltürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları, görev, yetki ve sorumlulukları kanunla belirlenmiş kamu kurumu niteliğinde teşekküllerdir. 

Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları’nın temel görevi ve varlık amacı 2005 tarih ve 5362 numaralı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu “Esnaf ve sanatkârlar ile bunların yanlarında çalışanların meslekî ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve meslekî eğitimlerini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlâkını korumak” şeklinde belirlenmiş, böylece bu kuruluşların görev ve sorumluklarının çerçevesi kesin biçimde çizilmiştir. 

İlgili kanunun üstünde olmak ve esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarını yöneten tüm yöneticileri bağlamak üzere de Anayasa’nın 135. Maddesi, kamu kurumu niteliğindeki tüm meslek kuruluşları için ‘kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar’ amir hükmünü getirmektedir. 

Hâl böyle iken, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 135. Maddesi’ne, Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Yasası’na, etik değerlere ve Ahilik Kültürü’ne aykırı biçimde davranmayı bir gelenek haline getirdiği gözlemlenmektedir."

"ESOB'U AKP'NİN ARKA BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜRDÜ.." 

"Her siyasi görüşten binlerce Malatyalı esnafı tarafsız ve siyaset dışı bir tutumla temsil etmesi ve Malatya şehir ekonomisinin bel direğini oluşturan esnafın haklarını, çıkarlarını savunması gereken Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, asli görevini yapmak yerine AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Ahmet Çakır’a yaptığı destek açıklamaları ve ziyaretleri sırasındaki konuşmaları ile esnafın en önemli mesleki kuruluşunu AKP’nin arka bahçesine dönüştürmüştür. 

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin temsil ettiği makamın sorumluluklarına aykırı hareket etmekte ve bulunduğu makamın gücünü kullanarak AKP saflarında politika yapmaktadır. 

Malatya ESOB Başkanı Keskin, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ın aday adaylığı döneminde sanki esnaf odalarının adayı imiş gibi destek açıklaması yapmış, Malatya halkından AKP Genel Merkezi’ne Sayın Çakır’ın aday gösterilmesi için faks çekmelerini istemiştir. 

Malatya ESOB Başkanı, Sayın Çakır aday gösterildikten sonra Malatya Belediyesi’ne yaptığı ziyarette haddini aşarak, adeta tüm Malatya esnafının oyunu, iradesini cebinde taşıyan önder kisvesi altında Malatya esnafının desteğinin Sayın Ahmet Çakır’la olduğu izlenimini yaratma gayreti içinde olmuştur."

ÜSLUBU DA SAYGISIZ..

"Sayın Ahmet Çakır ve AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin’in politik bir tavır takınarak verdiği bu desteği karşılıksız bırakmamış geçtiğimiz günlerde Keskin’e iade-i ziyarette bulunmuştur. 

Keskin bu ziyarette de tüm Malatya esnafı adına konuşarak, yine haddini aşarak ve görev alanının dışına taşarak ‘AK Parti Adayı Ahmet Çakır’a desteğimiz devam edecektir’ açıklamasını yapmış, ayrıca kendisinin bu tavrını eleştiren bir siyasi parti il başkanına saygısız bir üslupla cevap vermiştir." 

ÇAKIR’I BU KADAR SEVİYORSA İSTİFA ETSİN VE AKP SEÇİM KOMİTESİ BAŞKANI OLMAK İÇİN AKP İL BAŞKANLIĞINA BAŞVURUDA BULUNSUN 

"Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin’in bu tutumu siyaset dışında tutulması gereken ve amacı dışında faaliyet göstermesi Anayasa’nın 135. Maddesi ile kesin biçimde yasaklanan Malatya Esnaf Odaları Birliği’ni adeta AKP’nin bir yan kuruluşuna, arka bahçesine dönüştürmüştür. 

Şayet, Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin politikaya bu kadar meraklı ise ve Sayın Ahmet Çakır’ı bu kadar çok seviyor ise, yapması gereken şey, politika yapmasını kesin biçimde yasaklayan mevcut görevinden istifa ederek, AKP’nin seçim komitesi başkanlığını üstlenmek için AKP İl Başkanlığı’na başvurmasıdır. 

Malatya esnafına 3 yıl boyunca kaldırım yapmak bahanesi ile kan kusturan, esnafın ocağına incir ağacı diken AVM sermayedarlarına her türlü yasa dışı desteği veren, halen kâğıt üzerinde mühürlü görünen Malatya Park AVM’nin faaliyetlerine izin veren bir belediye başkanına ve belediye başkan adayına destek veren bir esnaf odaları birliği başkanı o makamda daha fazla oturamaz, oturmamalıdır."

SAYIN SAVCILARIMIZI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ, ÇÜNKÜ…

"Yukarıda ortaya koyduğumuz nedenlerle Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin’in Anayasa’nın 135. Maddesi’ni ve 2005 tarih ve 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Yasası’nı çiğnediği tartışmaya yer bırakmayacak şekilde açıktır. 

Kamu Kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarının varlık ve kuruluş amacına aykırı biçimde faaliyet göstermesini kesin biçimde yasaklayan Anayasa’nın 135. Maddesi’nde, ayrıca, “Amaçları dışında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının sorumlu organlarının görevine, kanunun belirlediği merciin veya Cumhuriyet savcısının istemi üzerine mahkeme kararıyla son verilir ve yerlerine yenileri seçtirilir” denilmektedir. 

Bu basın açıklamamız ile Saadet Partisi olarak, Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin’in yukarda zikrettiğimiz nedenlerle Anayasa’nın 135. Maddesi’ni ve 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Yasası’nı ihlal ettiğini iddia ediyor ve basın açıklamamızın sayın savcılarımız tarafından bir suç duyurusu olarak değerlendirilmesini talep ederek Anayasa’nın 135. Maddesi’nin amir hükmünün gereğini yerine getirmesini talep ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız