SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sevk: Akıl Hastanesi"..!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:06
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun "ağır hastalığı"na rağmen, tedavisinin gerektiği gibi yapılmaması ve tahliye taleplerinin reddedilmesi, Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin'in bir yazısına daha konu oldu.

Sedat Ergin'in, Çarşamba günkü Hürriyet'te "Sevk: Akıl Hastanesi.." başlığıyla yazdığı yazıda şöyle deniyor:

"KENDİSİNDE kanser başlangıcı olduğu raporla saptanan bir tutuklu, bu bulguya rağmen bulunduğu üniversite hastanesindeki tek kişilik tutuklu koğuşundan alınıp cezaevine gönderilebilir mi?

Türkiye’de mümkündür. Ve bu konuyu yetkililere sorduğunuzda, mevzuatla, Adli Tıp Kurumu raporlarıyla ve sistemin işleyişle ilgili pek çok izahat dinleyebilirsiniz. 

* * *

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu’na karaciğer kanseri başlangıcı tanısının 2010 yılı sonunda (22 Aralık) konmasına karşılık, kendisinin üç ay sonra (8 Mart 2011) Silivri Cezaevi’ne sevk edilmesinin perde arkasını araştırırken birbiriyle çelişen bir dizi açıklamayla karşılaştım.

Prof. Hilmioğlu, sevki öncesinde siroz hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kapısında jandarmanın beklediği bir tutuklu koğuşunda kalmaktaydı...

...Bu arada dosyayı incelerken dikkatimi çeken bir nokta daha oldu. Bakırköy Sadi Konuk Araştırma Hastanesi 9 Ocak 2013 tarihinde Prof. Hilmioğlu için verdiği raporda, “Hepatoloji (karaciğer), nefroloji (böbrek), endokrinoloji (şeker hastalığı için) olan ileri bir merkezde 2 ay sonra takibi ve kontrolü uygundur. Takip olduğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği ağır depresif nöbet nedeniyle değerlendirilmesi uygundur” raporu vermiştir.

Peki bu rapor Silivri Devlet Hastanesi’ne havale edildiğinde 15 Ocak 2013 tarihinde Prof. Hilmioğlu’nun buradan sevki nereye çıkmıştır dersiniz? Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne..."

Yazının tamamına alttaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22585140.asp 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız