SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şevkimiz Kırılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yolcu ve yük taşımacılığında çalışan şoförlere eğitim verilmesi amacı ile başlatılan seminerler devam ediyor. Aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, sürücülerin seminere ilgi göstermemesini eleştirdi.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından yapılan ortak eğitim çalışması ile yük ve yolcu taşımacılığında bulunan şoförlere eğitim seminerleri devam ediyor. Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın eğitim salonunda süren seminere Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras, Malatya Belediyesi Kent Trafik Müdürü Gürbüz Kurdal, Trafik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, Belediye Kent Trafik Müdürlüğü'nde görevli zabıta memurları ile şoförler katıldılar.

Seminerde konuşan Trafik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, şoförlere yönelik eğitim seminerinden önce Trafik Şubesi'nde görevli tüm memurlara hizmet içi eğitim verildiğini belirterek, "İstatistiği değerlere baktığımızda trafik kazalarında yüzde 96 oranında sürücü hatası ortaya çıkıyor. Bu durumda bizi sürücülere yönelik bir eğitime yönlendirdi. Seminerden sonra sürücülerimizin biraz daha dikkatli olacaklarını tahmin ediyorum" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise, tüm girişimlere rağmen sürücülerin eğitim seminerlerine ilgi göstermediğini belirterek, "Sürücülere yönelik bu eğitim seminerlerinin hem Malatya ve hem de üyemiz için faydalı olacağına inanıyorum. Bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şoför arkadaşlarımız bu tür toplantılara ilgi göstersinler. Bu eğitim seminerleri şoförler ve sürücülerimiz için bulunmaz bir servettir. Ne yazık ki, şoför arkadaşlarımızın bu tür toplantılara ilgi ve alaka göstermemeleri ve duyarsız olmaları bizleri üzmektedir. Yeri geldiği zaman 'Bize ne yapıldı?. Bunlar ne yapıyorlar?' diye soruyorlar. Ama bir eğitim programı olduğu zaman fazla katılım olmayınca yapmayı planladığımız çalışmalar konusunda bizlerin şevki kırılıyor" şeklinde konuştu.

Malatya Belediyesi Kent Trafik Müdürü Gürbüz Kurdal da, "Ülkemizde trafiğin çok büyük bir sorun olduğunu herkes söylüyor, herkes dile getiriyor. Ama yapılan seminere şoförlerin ilgi göstermemesi, Malatya'da bunun pek önemsenmediğini gösteriyor" ifadesini kaydetti.

Seminerde konuşan Emniyet Amiri Galip Saygı ise, "Türkiye'de trafik kültürü yeni yeni oluşuyor.. Avrupa'da trafik kültürünün oluşması bir 80-90 yılda olmuş. Türkiye'de trafik kültürü kelimesi de yavaş yavaş yeni konuşulmaya başladı. Türkiye'de halen hiç bir üniversitemizde trafik ile ilgili kürsü bulunmamaktadır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız