SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seyirci Kalınmamalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:23:49
A- A+ PAYLAŞ

AKP  Malatya İl başkanı Bülent Tüfenkçi, Suriye’de 21. yüzyılı en büyük katliamı yaşandığını ifade ederek, buna seyirci kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Suriye’de yaşanan drama temas eden Tüfenkçi, “Suriye’de suçun her türlüsü işlendi. 150 bine yakın insan katledildi. Son olarak ‘kimyasal silah kullanılması yasak, kimyasal kullanmayın da birbirinizi nasıl öldürürseniz öldürün’ denildi. Böyle bir dünya olabilir mi? Böyle bir vicdan olabilir mi? 21.yüzyılın en büyük katliamı yaşanacak, insanlık suçu işlenecek ve tüm dünya buna seyirci kalacak. Bu görüntülere, bu belgelere sessiz kalmak dilsiz şeytanlıktır. Göstermelik bir diplomasi yürütmek ile Suriye’ye barışın gelmeyeceği aşikârdır. Uluslararası toplumun da bugüne kadar başarılı bir sınav veremediği görülmektedir.

Suriye ile ilgili Hükümet olarak Sayın Başbakanımızın öteden beri, orada zalim bir yönetim var ve orada insan onuru dikkate alınmıyor, adeta bir soykırım gerçekleşiyor ifadelerini belli çevreler anlamakta zorlansalar da çıkan son görüntüler ile Türkiye'nin Suriye politikasının ne kadar doğru olduğu tescillemiştir. Ancak maalesef bu noktada ulusal ve uluslararası alanda Türkiye yalnız bırakılmıştır. Muhalefet partileri AK Parti’nin haklı tutumuna destek olmak yerine her seferinde eleştirerek itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Ana muhalefet partisi daha da ileriye gidip katil bir diktatörle fotoğraf çektirerek tarafını belli etmiş oldu” ifadelerini kullandı.

“Bir zulüm var, bir zalim var. İnsan onuru, insan haysiyeti, insan yaşamı ayaklar altında” diyen Bülent Tüfenkçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bunu görmemek, buna karşı durmamak, sessiz kalmak suça ortak olmakla eşdeğerdir. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm dünya devletleri yapılan bu insanlık suçunu durdurmak için bir an önce harekete geçmelidir. Aksi takdirde çok daha dehşet verici hadiselerle karşılaşabiliriz.

Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Suriye halkının yanındadır. Bizler Hükümet olarak, AK Parti olarak bu kararlı ve dik duruşumuzdan ödün vermeden Suriyeli kardeşlerimize maddi ve manevi desteklerimizi sürdüreceğiz. Eli kanlı rejime karşı mazlumun yanından olmak insanı bir vecibedir. Bunu unutmamak gerekir. Ancak bu insanlık suçuna ortak olanlar ve yaşananlara sessiz kalanların bir gün tarih ve insanlık vicdanı önünde mahkûm olacaklarını da belirtmek isterim.

Suriye’de yaşanmakta olan terörist saldırıların bir an önce son bulması, Suriye halkının hak ettiği refaha, huzura kavuşması en büyük temennimizdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız