SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seyirci Kalmak İnsanlık Ayıbı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:38:07
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, son dönemlerde Suriye ve Mısır’da yaşananlara ilişkin, “Suriye ve Mısır’da yaşanan bu insanlık dramı karşısında başta Birleşmiş Miletler olmak üzere bütün dünyanın seyirci kalmasını bir insanlık ayıbı olarak görüyoruz” dedi.

İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, dernek binasında, dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, “Suriye’de gerçekleştirilen kimyasal silah saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İç savaşın cehenneme dönüştürdüğü Suriye de, devam eden katliamlar vahşi boyutlara ulaşmıştır. Bütün dünyanın gözü önünde, Şam’ın doğu mahallelerinde, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yüzlerce masum insanın ölümüne yol açan, canavarca yapılan sarin gazı saldırısı sadece Suriye’deki masum insanları değil bütün insanlığı katletmiştir” diye konuştu.

Akbudak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’de iki yıldır devam eden kanlı çatışmalarda 100 binden fazla insan yaşamını yitirmiş 100 binlerce insan savaştan kaçarak çok zor koşullarda komşu ülkelere mülteci olarak göç etmek zorunda kalmıştır. En son 30 bini aşkın Kürt, Mültecinin Federe Kürdistan bölgesine sığınma zorunda kalması yaşanan vahşetin boyutlarını göstermektedir.

Küresel güçlerin ve şiddet örgütlerinin, ekonomik ve siyasal çıkarları için cehenneme dönüştürdükleri Suriye’de, yaşanan vahşetin kurbanı Suriye’nin masum halkları olmuştur.

Bir yandan Suriye rejiminin vahşi saldırıları diğer yandan El Kaide bağlantılı güçlerin dehşet verici katliamları Suriye halklarına kan kusturmuş, onları umutsuz ve çaresiz hale getirmiştir.

Yine Mısır’da askeri darbe sonrasında yaşanan katliamlar vahşete dönüşmüştür. Yaşanan bu insanlık dramı karşısında başta Birleşmiş Miletler olmak üzere bütün dünyanın seyirci kalmasını bir insanlık ayıbı olarak görüyor, Suriye ve Mısır halklarının bir an önce barış ve huzura kavuşması için dünya insanlığını duyarlılık ve sorumluluğa davet ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız