SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seyirci Kalmayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:41:34
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Koyun Keçi Birliği Başkanı İhsan Akın tarafından yapılan açıklamada, Dünya Çifçiler Günü kutlandı. 
 
"Yanlış Kararlardan İbarettir"
 
Meraların kiralanması konusunada değinilen açıklamda, "Malatya Koyun keçi yetiştiricileri olarak son yıllarda mera konusunda kısmen sıkıntılar yaşadık, ama bu yıl 25 nisandan bu güne kadar mera konusunda bir çok problem yaşadık, bu problemlerimiz, komisyonunun aldığı yanlış kararlardan ibarettir.
 
Mera komisyonunun en iyi yaptığı şey yetiştiricilere zorluk çıkartarak asırlardır kullandıkları alanlarını başkalarına kiraya vermektir. Bu sıkıntılar hakkında Koyun keçi yetiştiricilerimizi temsilen başta komisyon başkanı olmak üzere defalarca bu problemin çözümü için randevu istememize rağmen bir kere dahi bize dönüş yapılmamıştır, bu dönüşün yapılmaması %90 koyun keçi yetiştiricilerini ilgilendiren hayvancılıkla iştigal eden on bin’e yakın insan dikkate alınmamıştır.
 
Dikkate alınmamanın neticesinde birlik başkanı olarak ilin problemlerini götürmemiz gereken en üst düzey bürokrata iletmek için sorunların il geneli olduğunu anlatmak için
randevu isteğimizi özel kalemine yenilememize rağmen bizlere dönüş olmamış kırsalda üretim yapan yetiştiricilerimiz bilerek yada bilmeyerek ciddiye alınmamıştır. Mera komisyonunun görevi sadece para almak değildir, ıslah çalışması yapmak, üretim yapan hayvan yetiştiricilerini ilgilendiren konularda onlara yardımcı olmak, meralara çıkış iniş yol güzergahını iyileştirme çalışmaları yapmak ve üreten insanlara sosyal anlamda destek olmaktır. Komisyonun görevi üretim yapan yetiştiriciyi yerinden etmek değil onu en iyi şekilde bilgilendirerek verimliliğin artması için Mevcut hükümetin yaptığı gibi maddi ve manevi anlamda onlara destek olarak yetiştiriciyi kalkındırmaktır." denildi. 
 
"Seyirci Kalmayacağız"
 
Bir iki memurun yaptığı hatanın herkese mal edilmesine seyirci kalmayacaklarının belirtildiği birliğin açıklaması şöyle devam etti.; "Bizler yetiştiriciler olarak bir iki memurun yaptığı hatanın herkese mal edilmesine seyirci kalmayacağımız gibi tüm duyarlı kurum ve kuruluşlarında meraların dışarıdan gelenlere kiralanmasına seyirci kalmamalarını istiyor seyirci kalınması halinde ise yetiştiricileri en iyi anlayacak olan sayın Başbakanımıza bu sorunu ileteceğiz iletmediğimiz takdirde siyasi malzeme yapılmaya devam edileceği aşikar olup yetiştiriciler olarak siyasi hiçbir propaganda içerisinde olmayacağımızın bilinmesini isteriz.
 
Bizler haftalardır alınan yanlış kararların çözümü için gerek köylerde gerek il ve ilçe müdürlüklerinde bu sorunu yaşayan yetiştiriciler, köy muhtarları kurum ve kuruluşlar ile birlikte mera konusunu ele aldık ama geçici çözüm dışında somut bir adım atılamamıştır. Birlik olarak yetiştiricilerimiz ve köy muhtarlarımıza hiçbir ayrımın olmadığını her platformda anlatarak olumsuzluğa düşmemeleri konusunda uyardık art niyetli insanların olacağını anlatarak dönüşü olmayan hata yapılmaması konusunda bilgilendirdik ve her zaman bir üst makama bu konuyu götüreceğimizi yineledik Ama hala mera komisyonu meraları kiralamaya ve dışarıdan gelenlere vermeye devam etmektedir bu anlayış ben yaptım oldu anlayışı taşımaktır. Bizler kiralama işine karşı değiliz ama yıllardır usulsüzce kullanılan mera vasfını kaybetmiş yerler kiraya verilsin, o alanlar ıslah edilsin eğer bu süreç böyle devam ederse küçükbaş hayvan varlığı azalır ve bitme noktasına gelir. Mera sorunun en kısa sürede çözümü için tüm yetkililerin bu konuyu masaya yatırmaları gerekmektedir, aksi halde doğal hayvancılık biteme noktasına gelecektir."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız