SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seyirci Önceleri Tepki Gösteriyordu"

0
Güncellendi - 2016-10-14 03:27:50
A- A+ PAYLAŞ

Diriliş Ertuğrul ekibi, İnönü Üniversitesi öğrencileriyle TRT Akademi Söyleşileri programı kapsamında bir araya geldi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, moderatörlüğünü İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan'ın yaptığı söyleşide konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye için çok kritik olduğunu belirtti.

Çanakkale Savaşı'nda düşmanın belli olduğunu ifade eden Eren, 15 Temmuz'da ise herkesin tanıdığı, bildiği insanların ellerinde silahlarla sokaklara inerek, darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok kültürlü bir yapısı olduğunu hatırlatan Eren, "Biz TRT olarak, çok kültürlü bir yapının üstüne milli bir kültür inşa etmek istiyoruz. TRT olarak, asıl vazifemiz, yapmak istediğimiz milli kültürü inşa etmektir. Milli kültür de milli şuur ve milli bilince sebep olur. Bu sayede biz tekrar hem bölgede hem dünyada egemen bir kültür ve egemen bir devlet olabiliriz." diye konuştu.

Halk tarafından kabul görecek, çok kültürlü yapıya uygun ve milli kültürü inşa edebilecek diziler yapmaya odaklandıklarını anlatan Eren, milli kültürü hazmedecek oyuncularla işler yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı Mehmet Bozdağ da tarihi konusu bulunan dizide, dönemin şartlarını yansıtabilmek için ekip olarak çok çalıştıklarını, senaryo ve kostüm çalışmalarına yoğun mesai harcadıklarını anlattı.

- "Seyirci önceleri, bu kadar hain olur muymuş diye bize tepki gösteriyordu"

Dünyanın birçok ülkesinde, Arap dünyasında, Afrika ve Orta Asya'da dizinin izleyiciler tarafından yakından takip edildiğini vurgulayan Bozdağ, dizinin ilk 2 sezonunda haçlılar ve Moğolların, 3 sezonda ise hainlerin temizlendiğini belirterek, "Şimdi fetih zamanı. 2 sezon boyunca hainleri temizlemekle meşgul olduk. Hatta bu kadar hain olur muymuş diye seyirci bize tepki gösteriyordu. 15 Temmuz olunca herkes açık açık görmüş oldu. Bu sezon Ertuğrul'un bey olarak entrikaları yendiği yıla gireceğiz." dedi.

Oyuncu Cavit Çetin Güner ise İbrahim Eren'in 15 Temmuz gecesi TRT'nin darbeciler tarafından basılmasına direnç gösterdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından yapımcı Bozdağ ile oyuncular Güner, Nurettin Sönmez ve Celal Al, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

AA

akademi4

akademi1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız