SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeytanın Bacağını Kıracak mı?

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:13:03
Şeytanın Bacağını Kıracak mı?
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Şanlıurfaspor ile şuana kadar oynadığı 9 karşılaşmada galibiyet alamazken, 8 karşılaşmayı kaybetti.

PTT 1. Ligin 11. haftasında Şanlıurfaspor ile Yeni Malatyaspor, Cumartesi günü Şanlıurfa GAP Arena'da karşı karşıya gelecek. Ligde 11 hafta sonunda sahasında mağlubiyet yüzü görmeyen Şanlıurfaspor, Yeni Malatyaspor karşısında da seriyi sürdürüp, üst sıralara tırmanmak istiyor. Sahasında aldığı kötü sonuçlar sonrası büyük hüsran yaşayan ancak deplasmanlarda daha iyi bir performans ortaya koyan Yeni Malatyaspor ise, zorlu rakibi karşısında 3 puanı alarak, ligin alt sıralarından kurtulmanın hesaplarını yapıyor. 

-9 kez karşı karşıya geldiler-

Yeni Malatyaspor ile Şanlıurfaspor, 9 kez karşı karşıya geldiler. 9 karşılaşmanın 8'i Şanlıurfaspor'un üstünlüğü ile sonuçlanırken, 1 karşılaşma ise berabere tamamlandı. 

Şanlıurfaspor ile Yeni Malatyaspor ilk olarak 2008-2009 sezonunda 2. Lig 5. Grup'ta karşı karşıya geldi. 9 Ekim 2008'de Malatya'da oynanan karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı. Aynı sezonun ikinci yarısında Şanlıurfa'da oynanan karşılaşmayı Şanlıurfaspor 1-0 kazandı.

Şanlıurfaspor ile Yeni Malatyaspor, 8 Mart 2009'da Malatya İnönü Stadı'nda bir kez daha karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 1-0 üstün tamamlayan sarı yeşilli ekip, mücadeleyi 5-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Urfa'da oynanan mücadele ise, 3-0 Şanlıurfaspor'un üstünlüğü ile tamamlandı. 

İki ekip, 2011-2012 sezonunda Beyaz Grup'ta bir kez daha karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı Şanlıurfaspor 1-0 üstün tamamladı. Ligin ikinci yarısında Urfa'da oynanan karşılaşmayı da Şanlıurfaspor 2-1 kazandı. 

Şanlıurfaspor ile Yeni Malatyaspor, Türkiye Kupası'nda ise 1 kez karşılaştı. Şanlıurfa GAP Arena'da oynanan mücadeleyi 3-1 kazanan Şanlıurfaspor, sarı kırmızılıları kupa dışına itmeyi başarmıştı. 

İki ekip, iki kez de hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya geldi. 16 Ağustos 2014'te oynanan hazırlık karşılaşmasını Şanlıurfaspor 1-0 kazandı. 27 Temmuz 2015'te oynanan hazırlık karşılaşması ise 1-0 Şanlıurfaspor'un üstünlüğüyle tamamlandı. 

-Şanlıurfaspor evinde 3 maçtır kazanıyor-

PTT 1. Lig'de Şanlıurfaspor, sahasında 3 maçtır kazanıyor. 5 karşılaşmada ise mağlubiyet yüzü görmeyen sarı yeşiller, PTT 1. Lig'de istediği istikrarı bir türlü yakalayamadı.

Sezona Adanaspor ile sahasında oynadığı karşılaşmayla başlayan Şanlıurfaspor, sahasında 0-0 berabere kaldı. İkinci haftada Karşıyakaya 1-0 deplasmanda mağlup olan Urfa ekibi, üçüncü hafta İzmir ekibi Göztepe ile sahasında 1-1 berabere kaldı. 

Güneydoğu Anadolu temsilcisi, dördüncü haftada Samsunspor'a deplasmanda 2-0 kaybederken, beşinci haftada sahasında Giresunspor'u 1-0'la geçmeyi başardı. Ligin altıncı haftasında deplasmanda Boluspor'a 4-2 kaybeden sarı yeşilliler, yedinci hafta sahasında Denizlispor'u 1-0 yenmeyi başardı. Şanlıurfaspor, sekizinci haftada deplasmanda 1461 Trabzon'a 1-0 yenilirken, dokuzuncu haftada  sahasında Balıkesirspor'u 2-0 yendi. Urfa ekibi, ligin 10. haftasında ise deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. 

Ligde 10 hafta sonunda 3 galibiyet, 3 beraberlik, 4'de mağlubiyet alan Şanlıurfaspor, 12 puanla 14. sırada yer alıyor. 

-Yeni Malatyaspor deplasmanda puan topluyor-

Yeni Malatyaspor ligde şuana kadar topladığı 8 puanın 5'ini deplasmanda aldı. Sahasında bir türlü yüzü gülmeyen sarı kırmızılılar, deplasmanda 1 galibiyet, 2 beraberlik, 2'de mağlubiyet aldı. 

Deplasmanda 5 puan toplayan Yeni Malatyaspor, rakip ağlara 2 gol bırakırken, kalesinde ise 4 gol gördü. 

Yeni Malatyaspor, deplasmanda gösterdiği başarılı performansı sahasında gösterememenin sıkıntısı yaşıyor. İç sahada 5 karşılaşma oynayan sarı kırmızılılar, bu karşılaşmaların 1'ini kazanırken, 4 karşılaşmayı ise kaybetti. 

Sarı kırmızılılar, 10 hafta sonunda topladığı 8 puanla 16. sırada yer alıyor. 

-Şanlıurfaspor'un gol silahları korkutuyor-

Şanlıurfaspor, 10 hafta sonunda 8 gol atarken, Yeni Malatyaspor 7 gol atabildi. İki takımın gol yollarındaki sıkıntılarına rağmen Urfa ekibinin golcü oyuncuları daha da ön plana çıkıyor. 

Şanlıurfaspor'da Edinho 3 golle en çok dikkat çeken futbolcular arasında yer alıyor. Güneydoğu Anadolu ekibinde Toni 2, Youssef, Valante ve Onur Akbay ise birer gol attı. 

Yeni Malatyaspor'da ise ligde şuana kadar 7 gol attı. En golcü futbolcu 2 golle Sunday Mba olurken, Gonzalo, Alex, Koray, İskender ve İrfan Başaran birer gol kaydetti. 

-Maç TRT HD'den yayınlanacak-

Şanlıurfaspor ile Yeni Malatyaspor arasında Cumartesi günü 18.30'da GAP Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı İstanbul bölgesinden Volkan Bayarslan yönetecek. 

Bayarslan'ın yardımcılıklarını İstanbul bölgesinden Cemal Bingül ile yine İstanbul bölgesinden Mehmet Salih Mazlum yapacak. Mücadele TRT HD'den canlı olarak yayınlanacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız