SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seyyar Eğitim Aracı

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın seyyar eğitim aracı Malatya'da eğitim çalışmaları yapıyor.

Malatya Belediyesi eski binası alanında konuşlanan çevre orman seyyar eğitim aracı hakkında bilgi veren Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Mühendislerinden Ayşegül Günaydın, "Halkımızın çevre konularındaki bilgisini ve ilgisini artırmak için bakanlığımız tarafından 5 adet çevre orman seyyar eğitim aracı özel olarak hazırlanmış olup, çevre ve orman bilincini yükseltmek maksatlı eğitimler vermek üzere 22 Nisan-18 Haziran tarihlerinde 81 ilimizi ziyaret edecektir. Ziyaret kapsamında Malatya'da da iki gün eğitici çalışmalar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"Projenin hedef kitlesi, öğretmenler, öğrenciler, yerel yönetim temsilcileri, meslek odaları ve küçük esnaflar olacaktır. Proje ile su kaynakları israfının önlenmesi, temiz bir çevre oluşturulmasına katkı sağlanması, vatandaşların bireysel tedbirler alabilmesi, ağaçlandırma çalışmalarına önem verilmesi, ormanların, doğal zenginliklerin, bitki örtüsünün ve hayvanların korunması amaçlanmaktadır" diyen Günaydın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"85 metrekare kapalı alana sahip araçlarda çevre konusunda sunumlar yapılacak, atık pil toplama makineleri yer almakta olup ayrıca isteyen kişiler karbon ayak izlerini ölçtürebileceklerdir. Araçları gezen kişiler istekleri doğrultusunda verilecek formları doldurarak çevre gönüllüsü olacaklardır."

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre orman seyyar eğitim aracında vatandaşlara ücretsiz çam fidanı dağıtılırken, aracı gezen Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri de bu tür organizelerle çevre ve ormanların korunması bakamından bilinçlendirme yapılmasının önemini dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız