SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seyyar Kayısı Standı Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Ankara'da olan Üniversiteli Malatyalılar Derneği'nin, ilk projesi olarak uygulamaya başladığı Kayısı Standı ile ilgili bir kokteyl düzenlendi ve proje anlatıldı.

Konuya ilişkin olarak dernek basın sözcüsü Sercan Korkmaz şu açıklamaları yaptı:

"2007 yılında kurulan Üniversiteli Malatyalılar Derneği, Malatyalı üniversite mezun ve öğrencilerinden oluşmakta. Genel merkezi Ankara. Toplam 52 üyeye sahip.

Üyeleri, belli alanlarda uzmanlaşmış veya uzmanlaşmak için eğitim alan genç ve aktif kişiler. Derneğin temel amacı; üniversiteli, iyi eğitimli üyeleri tarafından gerçekleştirilecek eğitim, sağlık, sosyal, kültürel etkinlik ve projeleriyle özelde Malatya insanına, genelde ise tüm topluma faydalı olabilmek. Dernek, Ankara’ya üniversite eğitimi için gelen Malatyalı öğrencilere barınma, burs, sosyal çevre alanlarında yardım ve yönlendirme çalışmaları yapmakta.

Üniversiteli Malatyalılar Derneği’nin ilk projesi şu anda yürütme aşamasında. Proje kapsamında şu an için bir kayısı satış standı kullanılmakta. Bu stanttaki kayısı ve kayısı ürünlerinin satışı dört üniversite öğrencisi tarafından yapılmakta ve her bir öğrenciye aylık yaklaşık 200–250 YTL gelir sağlamakta.

Derneğin bundan sonraki öncelikli hedefi, Çankaya Belediyesi’nin önerdiği üç noktada daha kayısı stantları açmak, daha fazla öğrenciye gelir imkânı sağlarken kayısı ve kayısı ürünlerinin tanıtımını yapmak ve Malatya ekonomisine katkıda bulunmak.

İlk kayısı standının açılış kokteyli yapıldı. Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, Çankaya Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Mahmut İspir, Çankaya Belediyesi çalışanları, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek, Üniversiteli Malatyalılar Derneği üyeleri ve Malatyalıların katıldığı kokteylde açılış konuşmasını Üniversiteli Malatyalılar Derneği Başkanı Dr. Egemen Çiçek yaptı.

Çiçek, dernek olarak, büyük özverilerle gerçekleştirilen eğitime destek projelerine güvendiklerini, vatandaşların da katkısıyla üniversite öğrencilerinin hem kısmi zamanlı çalışma fırsatı bulacağını, hem de kendi gelirlerini elde edeceklerini vurguladı. Çankaya Belediyesi ile eğitim, kültür, sağlık alanlarında daha birçok projeye imza atmayı hedeflediklerini açıklayan Çiçek, projeye katkısı olan herkese teşekkür etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız