SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Seyyid'miş Meğer..'

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Şafak Gazetesi Yazarlarından Abdullah Muradoğlu (fotoğraftaki), "Sayın Rektör, Seyyid'miş meğer!" başlığıyla, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun ailesi ile ilgili bir iddiayı, Pazar günkü köşesinde yazdı.

Muradoğlu'nun, yazısının Prof.Dr. Hilmioğlu ailesine ilişkin bölümü şöyle:

"..Sayın Rektör, Seyyid'miş meğer!

Saygıdeğer dostum M. Ruyan Soydan'ın büyükdedesi, Kadı Mustafa Kamil Efendi'yi anlatan bir kitap çıkmış. Özgü Yayınlarından çıkan kitabın ismi, "Elbistanlı Nakiboğlu Kadı Mustafa Kamil Efendi"..

Deli Kadı namıyla anılan Mustafa Efendi çok yerde kadılık etmiş, Elbistan'da Müftü Vekilliği, Nakip Vekilliği, Müderrislik yapmış.

1917'de vefat eden Mustafa Efendi, Nebeviyye/Efrad Tarikatı diye müritsiz bir tarikat kurmaya çalışırmış meğer. Bir de Risale yazmış.

Bir ara kafası bozulup, "Ben Mehdi'yim" demiş, Sultan Abdulhamit'e "Yerinde kal, ama bana biat et" anlamına gelen menşur göndermiş. Saimbeyli'nin Ermeni Belediye Başkanı'na emirnameler göndermiş. "Yabancı devletlere kanmayın, bana uyun, Sultan Hamit'in komutanlığını ve halifeliğini kabul edin" gibisinden döktürmüş 1907'de. Başına gelmedik iş kalmamış.. Görevden azledilmiş, sonra iade edilmiş vesaire. Bir çocuğu suda boğulup öldüğü için hastalandığına yorulmuş 'mehdilik' iddiası.. Deli Kadı diye anılması bu yüzden.

Kamil Efendi, Abdülbari Seyyid Nurullah Çelebi'nin 12. göbekten torunu. Nurullah Çelebi'nin 8. Göbekten torunu ise Elbistan Nakibü'l-Eşraf Kaymakamı Nakip Ali. Ailenin Hz. Muhammed(A.S)'ın soyundan geldiği kabul ediliyor. Bu yüzden Nakiboğulları diye anılıyorlar. Nakipoğlu, Soydan, Hilmioğlu, Ketizmen soyadı taşıyanlar aynı aileden. Kamil Efendi'nin aile şeceresinde öyle tanıdık isimler var ki, inanamazsınız. 1978'de Kahramanmaraş Olayları'ndan bir gün önce solcu militanlarca katledilen Hilmi Soydan bu aileden. CHP Maraş Senatörü olarak siyasete girmiş. Katledilmeden bir süre önce MHP'ye katılmış. .

Şecerede asıl dikkatimi çeken isim, Fatih Hilmioğlu. "Acaba?" dedim, "bu bizim bildiğimiz Fatih Hilmioğlu olmasın sakın?" Fatih Hilmioğlu, Hilmi Soydan'ın oğlu gözüküyor.. Açtım sordum Ruyan Soydan'a.. Oymuş. İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'ndan söz ediyoruz.. Soyadını "Hilmioğlu" diye değiştirmiş. Anlayacağınız, Fatih Hilmioğlu, Abdülbari Seyyid Nurullah Çelebi'nin torunlarından.

Güler misiniz, ağlar mısınız?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız