SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sezen, Kayısı Yiyerek İnceldi...

A- A+ PAYLAŞ

Sezen Aksu'nun kayısı diyeti ile 20 günde 6 kilo verdi. Gittiği her yere yanında kayısı götüren Aksu, uyguladığı diyetin içeriğini şimdilik sır gibi saklıyor.

Kayısının son derece faydalı bir meyve olduğunu söyleyen diyetisyenler yine de sadece tek meyve ile beslenmenin sağlık açısından sakıncalı olduğunun da altını çiziyor. Kayısının sodyumca fakir, potasyumca zengin oluşu nedeniyle özel diyetlerin düzenlenmesinde uzun süredir yardımcı rol oynadığı biliniyor. Ancak yine de bu diyeti uygulamayı düşünenlerin proten takviyesi de yapılması tavsiye ediliyor.

Kayısının içindeki beta karoten adlı madde, hücrelere salgılanan molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlemesinin yanı sıra bağırsakların çalışmasına da yardımcı oluyor. 200-250 gram kayısı diyeti, günlük A vitamininin 1/3'ünü karşılayabilir.

KANSERE KARŞI KORUR

İşte 'mucize yiyecek' kayısının faydaları:

Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.

Karaciğerin tahrip olan kısımlarını tamir eder.

Kemiklerin sağlam olmasında önemli rol oynar.

Kansızlığa engel olur.

Mide ve on iki parmak bağırsak ülserinin meydana gelmesine engel olur.

Böbrekte taş oluşumunu azaltır.

Cinsel gücü artırır.

Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

Dişleri daha sağlam ve kuvvetli yapar.

Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız