SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sezonu Burada Kapatacak mısınız?" Sorusunu Yanıtladı

0
Güncellendi - 2019-10-27 17:58:47
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Sergen Yalçın, sezonu ilk 8’in içerisinde bitirmek istediklerini ifade ederek, “İlk 8’in içerisinde bitirirsek kendimizi başarılı görürüz diye düşünüyorum” dedi.

Yalçın, sahalarında 4-0 kazandıkları İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşması sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kazanmak çok önemli. Özellikle iç sahada kendi rakiplerimizle oynadığımız müsabakaları doğal olarak kazanmak istiyoruz. Bugünde kazandığımız için çok mutluyuz. Oyuncularıma ve bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Bizim için çok iyi ve mutlu bir gün oldu. Artık önümüzdeki hafta oynayacağımız müsabakaya yarından itibaren hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Yalçın, müsabakanın sürekli bir takımın kontrolünde gitmeyeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir takım 90 dakikanın tamamını aynı şekilde oynayamaz. Mutlaka oyunun belli bölümünde rakibinde oyunun 5-10 dakikalık bölümünde topla oynayıp, üstün olması gayet doğal. İkinci yarının belli bölümünde 10-15 dakikalık bölümde Kayserispor’da doğal olarak üzerimize geldi. Bu çok normal çünkü maç yapıyoruz. Maç sürekli tek bir takımın kontrolünde gitmez. Öbür takım da oyun içerisinde bir şeyler yapar. Bunlar çok doğal. Ama oyunun tamamında çok bariz üstünlüğümüz vardı. Gol pozisyonlarında da bariz olarak üstündük. Oyunu istediğimiz gibi oynadık. Tempoyu yükselttik, zaman zaman düşürdük. Gökhan Töre ile Bifouma oyuna girdikten sonra ofansif hattımız daha da güçlendi. İnanılmaz hücuma çıktık. Bu tür maçlarda rakipte 1-2 pozisyona girecek. Bu çok normal. Golde yiyebilirdik ama fazlasını atarsak müsabakayı kazanıyoruz."

Bir gazetecinin ‘Artık hedef koyabilir miyiz?’ sorusuna, “Sezon başında da söylemiştim çok uzun bir maraton oynuyoruz. Henüz birinci çeyreği bile bitirmedik, hedef koymak için çok erken. Biz, Malatyaspor olarak ilk 8’in içerisinde ligi bitirmek istiyoruz. İlk 8’in içerisinde bitirirsek, kendimizi başarılı görürüz diye düşünüyorum. Şuanda gidişatımız iyi. Üç haftadır kazanıyoruz, çok mutluyuz. Oyuncularımız mutlu, takımımız psikolojik anlamda çok güçlü. İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında oynadığımız oyunda takımımızın ne kadar kendine güven duyduğunu çok net gösteriyor. Ofansif hattımız çok güçlü. Guilherme ve Fofana ile başlıyoruz, Bifouma ve Gökhan Töre ile devam ediyoruz. Bu hattımız gerçekten çok güçlü. Yani belki de Türkiye’de kimsede olmayan ofansif hat bizim takımda var. Bu yüzden çok memnunuz. Yavaş yavaş sakat oyuncularımız dönüyor. Oyuncularımız yavaş yavaş kendini daha yukarı çıkarıyor. Hepsinin performansından memnunuz. Şuanda bir eksiğimiz var, Ghaylen Chalali sakat. Bir ay bizimle olamayacak, onun için üzgünüz ama onun haricinde şuanda bütün oyuncularımız şuanda oynayacak potansiyeldeler. İlk defa sezon başından buyana iki haftadır aynı 11 ile başlıyoruz. Çok dile getirmiyorum ama bayağı bir sakatlık yaşadık. Galatasaray ile oynadığımız karşılaşmada Fofana, Bifouma, Gökhan Töre, Mina yoktu. Bizim takım için bu eksikler gerçekten önemli eksikler çünkü çok geniş bir kadroya sahip değiliz. O yüzden oyuncularımızın da takıma dönmesiyle takımdaki rekabet ortamı daha yukarıya çıktı. Bu rekabet ortamı da doğal olarak performansları yukarıya çıkartıyor. Çünkü beklentiye cevap veremeyen oyuncumuz her an yerini başka bir arkadaşına bırakabilir” cevabını verdi.

Yalçın, bir gazetecinin ‘İki hafta üst üste deplasman maçına çıkacağız. Kasımpaşa ve Göztepe deplasmanları var. Bu avantaj mı, dezavantaj mı?’ sorusuna ise şu cevabı verdi: “Tabi kolay değil, Kasımpaşa ve Göztepe deplasmanlarına gideceğiz. Maçlar bir şekilde oynanacak. Bizim deplasman ya da iç sahada oyun anlayışımızda bir değişiklik olmuyor. Biz, burada ne oynuyorsak gittiğimiz yerde de aynı oyunu oynayacağız. Kazanmak için oynayacağız, başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Tek hedefimiz oynadığımız müsabakayı doğru oyunu oynayarak kazanmak.”

Yalçın, bir gazetecinin ‘Aytemiz Alanyaspor’da başarılı bir performans sergilediniz. Bu sezonda yine BtcTurk Yeni Malatyaspor’da iyi bir ivme yakaladınız. İsminiz son dönemde ciddi bir şekilde Beşiktaş ile anılıyor, bu konuyla ilgili ne söylemek istersiniz?’ sorusuna, “Öncelikle maç oynadık. Bu maçtan sonra bu tarz konular, sıkıntılı ve polemik yaratacak konular. O yüzden sadece Malatyaspor ile ilgili konuşursak çok memnun oluruz” cevabını verdi. Tecrübeli çalıştırıcı, bir başka gazetecinin, ‘Sezonu Yeni Malatyaspor’da kapatacak mısınız?’ sorusuna ise ‘bakalım kısmet, inşallah kapatırız, buraya daha yeni geldik” şeklinde cevap verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Oktay DERELİ... (4 yıl önce)
    Futbolculuk hayatında yakından tanıdığım, bildiğim Sergen çevik, akıllı ve zeki bir sporcuydu. Eğer bir işi başaracağım diyorsa mutlaka o işi başarırdı. Ondaki başarıya ulaşma hırs ve azmi hiç bir futbolcuda görmedim. Takip ettiğim kadarıyla Sergen, BTC Yeni Malatyaspor'la müthiş bir ivme yakaladı. Her ne kadar verdiği demeçlerde ligi en az ilk 8 içinde bitirmek istediğini söylese de onun kafasındaki hedef kesinlikle sezon sonunda şampiyonluktur. Maçlarını izlediğim BTC Yeni Malatyaspor takımının futbolcularına bakıyorum da ismi öne çıkmış yerli ve yabancı bir futbolcu yok ancak hepsi de sanki Malatya'da doğmuş büyümüş gibi amatör bir ruhla oynuyorlar. Yabancılardan Guilherme, Bifouma, M.Donald, A.Jahoviç, A.Acquah, I.Chabeke hepsi birer futbol cambazı gibi top oynuyorlar. Yerli oyuncular da ha keza müthişler. Tabii ki burada Sergen gibi bir usta ayağın bu futbolculara verdiği cesaret ve öz güven de çok önemli. Onları daha iyi oynayabilecekleri mevkilerde oynatıyor. O yüzden sergen BTC Yeni Malatyasporu şampiyon yapmadan hiç bir yere gitmez. Sergen Beşiktaş'ın mevcut kadrosunun kendisini çok çabuk harcayacağını çok iyi bilmektedir. Sergen bunu bilemeyecek kadar saf değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Yetkililer işini yapmıyor bari malatyalilar siz sahip çıkın. O kale arkasındaki topluluğun stad koltukları üzerindeki ziplamalari,kirmalari insanlikmi bu. Kufurde cabasi Yazıklar olsun. Zaten yetkililer işini yapmıyor ,stad çevre ışıklandırması ,yetersiz otopark,toplu ulaşım eksikliği ,kapıların yetersiz ligi ,wclerin rezaleti ,say say .Fakat herşeye rağmen takımımıza sahip çıkıp bu şehrin takimi için taraftar doldurmalı o stadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (4 yıl önce)
    bence segen beşiktaş'a gidecek adil başkan da onun yerine hatay'ın hocası ilhan palut'u getirecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Daha net bir cevapla tepki göstermesi en doğrusu olurdu.Hala kendisini emanet zannediyor.Bir kulüple sözleşmesi devam ederken böyle bir soru bile yanlış olur.Ahlaki olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Sergen hoca tek kelime ile başarılı olduğu kadar ''AKILLI'' birisi, soğukkanlı bir şekilde cevabı verdi kanımca işgüzar gazeteciye. Evet sergen hoca gidecek beşiktaş'a ama umarım bu biraz daha uzun süre sonra olur, gönül ister ki gitmesin sergen hoca ama beşiktaş'ın ligde ki gidişi bence beşiktaş'ı sergen hocaya götürüyor görünen o ! Takımı ise dünkü galibiyetinden ötürü kutluyorum.Takımda kötü yoktu herkes bireysel anlamda iyi di ,tabi kayseri takımının da bitik bir motivasyon ve konsantrasyonla maça çıkmasına bakılırsa bu maçta da herkesin performansı bir tık üste çıktı.Tebrikler MALATYA..!
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (4 yıl önce)
    Sergen hoca sezonu Malatyaspor'da bitirmeli mümkünse seneye de devam etmelidir.Bu arada takım Avrupa'ya gitmek istiyorsa en kötü ihtimalle ligi ilk dört içinde bitirmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (4 yıl önce)
    Sergen hocanın takımı şampiyonluğa oynuyor küme düşmemeye oynayan takıma neden gitsin ki?Sergen zeki insan çürük tahtaya basmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz tokat (4 yıl önce)
    soran gazeteci kim ? Malatyalı değildir umarım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Valla hocam bizi bırakırsanız ayıp edersiniz sezonunu bitirin sonra gidin diyebiliriz.ama su an olmaz beşiktaş sizi bitirir
    0
    0
    Yanıtla