SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK Denetimde

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Metin Sümer, "Ülkemizde Kayıt Dışılık oranı yüzde 42 ile gelişmiş ülkelerin hayli üzerinde seyretmektedir" dedi.

Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda makamında basın açıklaması yapan SGK Malatya İl Müdürü Metin Sümer, "Kayıt dışılık ve Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele ülkemizin en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Sürdürülebilir bir Sosyal Güvenlik sisteminin önündeki en büyük engellerden biri Kayıt Dışı İstihdamdır. Ülkemizde Kayıt Dışılık oranı yüzde 42 ile gelişmiş ülkelerin hayli üzerinde seyretmektedir.

1 Ocak 2009 tarihinden bugüne kadar İl Müdürlüğümüze Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Bankalardan toplam 65 bin 348 adet belge intikal etmiş olup, bunların değerlendirilmesi neticesinde bin 272 sigortasız çalışan ile 64 tescil yaptırmayan işyerinin resen tescili yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

"Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Kayıt Dışı çalıştırılan birçok vatandaşımız sağlık yardımlarından faydalanamamaktadır. Bu yıl kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında, istihdama yönelik olarak faaliyette bulunan birçok sivil toplum örgütü ziyaret edilmiş ve toplantılar düzenlenmiştir. İl Müdürlüğümüz tarafından 11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Malatya Park AVM 'de ve 14-18 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 18.Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile uluslar arası Kültür
Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında Stantlar açılarak Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele konusunda bilgilendirme faaliyetleri yapılmıştır" diyen Sümer, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ayrıca İşverenlerimizi bilgilendirici ve yol gösterici bir anlayışla Kayıt Dışı İstihdamın çözümüne katkı sağlamak amacıyla yarından itibaren zaman zaman benimde katılacağım Şehir Merkezinde esnaf ziyaretleri ve Organize Sanayi Bölgeleri ile İlçelerimizde yapılacak toplantılarla faaliyetlerimiz devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız