SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"SGK Kesintisi Yüzde 1 Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:11:02
A- A+ PAYLAŞ
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, prim borcu bulunan üreticilerin borçlarına mahsuben yapılacak kesintinin yüzde 5'e çıkarılmasına tepki gösterdi. Bu uygulamanın Malatya ekonomisini olumsuz etkileyeceğini söyleyen Ağbaba, oranın tekrar yüzde 1'e çekilmesini istedi. 
 
Milletvekili Ağbaba, konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması isteği ile TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle; 
 
"Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından kısa bir süre önce SGK İl Müdürlüklerine gönderilen iç yazışma ile tarımda kendi adına çalışan çiftçilerden ürün satışı sırasında prim borçlarına mahsuben yapılacak kesintiyi %1’den % 5 oranına çıkardığı belirtilmektedir. Kesinti oranının %5 e çıkarılması Malatya’da kayısı üreticileri tarafından 15 Milyon TL’lik kesinti yapılması anlamına gelmektedir. Kesinti oranının artırılmasının, Malatya gibi tarımsal üretimi yoğun olan şehirlerde, hem üreticileri hem de ekonomiyi büyük sıkıntıya sokacağı belirtilmektedir.
 
Bu çerçeveden hareketle;
 
1-SGK tarafından bugüne kadar konuyla ilgili bir tebliğ yayınlanmış mıdır? Yayınlanmış ise tarih ve sayısı nedir? Yayınlanmamış ise yapılan işlem hukuka aykırı değil midir?
 
2- Geçimini tarımsal üretim ile sağlayan bölgelerde yüzde 5’lik Bağ-Kur kesintisinin ekonomik durumu iyi olmayan üreticileri ve piyasaları olumsuz etkileyeceği bir gerçektir. Üeticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi düşünülmekte midir?
 
3- Yasada yer almamasına rağmen SGK İl Müdürlüklerine eposta ile duyurulan kesinti oranını yükselten yazının sorumluları hakkında işlem yapılması düşünülmekte midir?
 
4-%5’lik kesinti oranının tekrar %1’e düşürülmesi için çalışma yapılmakta mıdır?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız