SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK Personelinden Kan Bağışı

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü personeli, Kızılay Kan Merkezi'ne gönüllü olarak kan bağışında bulundu.

Kızılay ile SGK arasında imzalanan "SGK çalışanları kan veriyor, hayat veriyor" adlı kampanya nedeniyle SGK İl Müdürlüğü'nde kan toplandı.

SGK İl Müdürü Metin Sümer, kan bağışı öncesinde yaptığı konuşmasında, "Ülkemizde kan bağışı alışkanlığı bütün çalışmalara rağmen maalesef istenilen düzeye gelememiştir. Kan, hayati önemi bulunması yanında yapılamayan tek tedavi aracıdır. Ülkemizde kan verme alışkanlığının olmaması, kontrolsüz kan kullanımı riskini de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle insan hayatı ve sağlığı için bu kadar öneme sahip kan ve kan ürünlerindeki açığın giderilmesi ve kontrollü kan kullanımının sağlanması amacıyla zaman zaman bağış kampanyaları düzenlenmektedir. Gelişmiş ülkelerde yüzde 5'lere varan kan verme alışkanlığı ne yazık ki, ülkemizde yüzde 1'ler civarındadır" dedi.

Kızılay Malatya Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül ise, kış mevsimi ve domuz gribi salgını nedeniyle kan verme oranını iyice düştüğü şu günlerde bu gibi kampanyaların çok önemli olduğunu ifade etti.

Dr. Özgül, katkılarından dolayı SGK İl Müdürü Metin Sümer'e bir teşekkür plaketi verdi.

Kampanyada ilk kanı SGK İl Müdürü Metin Sümer verdi.

SGK personelinin yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasına Çalışma Bölge Müdürü Hayrettin Yerli, İŞKUR İl Müdürü Yaşar Karataş, SMMMO Başkanı Bahadır Altaş, Özel Gözde Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kenan Kalı, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin'de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız