SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK'dan Bilgilendirme Toplantısı

0
Güncellendi - 2016-09-03 03:17:41
SGK'dan Bilgilendirme Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünce Borçların Yeniden Yapılandırılması konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Malatya Ticaret Sanayi Odasında gerçekleşen toplantının açılışında konuşan SGK Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanı Gökhan Tuna, 2016 haziran ayı rakamlarına göre 14 milyon 273 bin civarında 4-A sigortalı çalışanın bulunduğunu belirtti.

Yaklaşık 1 milyon 932 bin esnafın Bağ-Kur statüsünde olduğunu kaydeden Tuna, 3 milyon 83 bin civarında da kamu çalışanı olduğunu ifade etti.

Türkiye'de toplamda 21 milyon 562 bin sigortalı bulunduğunu kaydeden Tuna, "Genel Sağlık Sigortalı sayımız ise haziran ayı sgk1rakamlarına göre 9 milyon 531 bin. Genel toplamda prim ödeyen 31 milyon 93 bin kişi var. Bunların bakmakla yükümlü oldukları ve emeklilerle birlikte 77 milyon 107 bin sosyal güvenlik kapsamında kişi bulunuyor. Nüfusun yüzde 97.7'una sosyal güvenlik dokunmaktadır." diye konuştu.

İş yeri ve sigortalı sayısının arttığını kaydeden Tuna, "4-A'lı prim tahsilatı oranımız 2015 yılında yüzde 86 iken 2016'nın ilk 6 ayında tahsilat oranımız yüzde 87.34. Yüzde 13 ile 15 bandında tahsilat eksiğimiz var. Sürdürülebilir bir sosyal güvenli için prim alacakları bizim için önemli." ifadelerini kullandı.

Ülkedeki kayıt dışılık oranlarına değinen Tuna, "Bu rakam 2016 Mayıs ayında yüzde 33,82'dir. 2008 yılında bu rakam yüzde 43,5'miş. 10 puan düşmüş. Buradaki 1 puanlık yani yüzde 1'lik kayıt dışını, kayıt içine aldığımız zaman 1.8 milyar lira ülkenin kazancı oluyor. 10 puan indirmişiz, devlet bütçesi 18 milyar lira kazanmış durumda." dedi.

Tuna, kayıt dışılıkta en fazla tarım ve inşaat sektörünün öne çıktığını söyledi.

Toplantıya Malatya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ayten Kara, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkar Odalarıyla Ziraat Odalarının üyeleri de katıldı.

AA

sgk2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız