SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK'dan Bilgilendirme Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:50:32
SGK'dan Bilgilendirme Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi SGK Müdürlüğü tarafından köy muhtarları, daire amirleri ve halka açık yapılan sigortalılık bilgilendirme toplantısı Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı. ,

Sosyal güvenliğin tanıtımı ve sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması kapsamında SGK İlçe Müdürlüğünce Malatya ili ve ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı. 

Doğanşehir SGK İlçe Müdürü Nevzat Kaçar yaptığı konuşmada, “Sosyal güvenliğin tanıtımı ve sosyal güvenlik bilinci oluşturulması kapsamında İl Müdürlüğümüzce Malatya ili ve ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Doğanşehir Sosyal Güvenlik Merkezi olarak düzenlediğimiz kayıt dışı istihdamla mücadele ve sigortalılık bilincinin artırılmasına yönelik bilgilendirme toplantısı için burada bulunmaktayız. Türkiye işgücü piyasasının en temel yapısal sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdam daha önce ülke genelinde neredeyse iki kişiden biri kayıt dışı olarak çalışırken, yürütülen faaliyetler sonucunda bu oran aşağılara çekilmiştir. 2002 de yüzde 52 oranında olan kayıt dışı istihdam 2014 yılında yüzde 33,9'a düşmüştür. Yapılacak çalışmalarla bu oranın daha da aşağılara çekilmesi öngörülmektedir. Kayıt dışı istihdamın azalması ülke bütçesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Malatya SGK Şefi Mehmet Karaman ise, “Doğanşehir’de yapılan bu bilgilendirme toplantısında görüyoruz ki, Doğanşehir bu konuda biraz geride kalmış. Yeni yapılanmada herkesin faydalanacağı imkanlar sağlanacak. Doğanşehir'de bilindiği gibi 5510/60 (g) kapsamında zorunlu genel sağlık sigortalısı olanların gelir tespiti ve yapılandırma işlemleri 6552 sayılı kanun kapsamında yürütülmektedir. 31.3.2015 tarihli ve 2015/7470 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile zorunlu genel sağlık sigortası kapsamındaki sigortalılarının gelir tespitine başvuru, yapılandırmaya başvuru ve ilk taksit ödeme süresi 6 ay uzatılmıştır" dedi.

Karaman, yapılan düzenleme sonucunu ise şöyle izah etti:

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir tespiti için son başvuru tarihi 30.09.2015'tir. Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılandırma için son başvuru tarihi ise 2.11.2015'tir. İlk taksit ve peşin ödeme süresinin son ödeme tarihi 30.11.2015 olarak belirlenmiştir."

Karaman, "Doğanşehir'de kayıt dışılığı önlemek ve ileride sigortalılık haklarından faydalanmak isteyenler mutlaka çiftçi ise ziraat odalarına başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Program karşılıklı soru ve cevaplarla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız