SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK'dan Emeklilik Bildirimi...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:47:03
SGK'dan Emeklilik Bildirimi...
A- A+ PAYLAŞ
 
Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşının bağlandığı, sigorta girişinin yapıldığını, evlenme ve çeyiz ödemesini cep telefonu mesajıyla bildirecek. Vatandaşların cep telefonuyla bilgilendirilmeleri için kayıt olmaları gerekiyor. Kurum'un internet sitesine girip TC kimlik numarasıyla cep telefonu numarasını eşleştirmeyenlere bu hizmet verilmeyecek.
 
SGK'nın hayata geçirdiği projeyle vatandaşlar, sık sık sosyal güvenlik merkezlerine gitmek zorunda kalmayacak. Cep telefonlarına gelecek mesajlarla sigortalılığın başlatılması, sigortalılığın sonlandırılması, maaş bağlanması, şahıs ödemeleri, iş göremezlik ödeneği, evlenme yardımı, cenaze ödemeleri, hizmet borçlanması gibi vatandaşın yakından ilgilendiren bilgiler ücretsiz şekilde cep telefonlarına gelecek. 65 milyon cep telefonu abonesinin bulunduğu Türkiye'de on-line hizmete kapı aralayacak bilgilendirmenin olabilmesi için, GSM numaralarının veri tabanında toplanması gerekiyor. Vatandaşlara çağrıda bulunan SGK yetkilileri, 2012 yılı içinde söz konusu hizmetleri alabilmek için 'kayıt yaptırın' çağrısı yaptı.
 
KAYDIN YAPILACAĞI ADRES
 
Cep telefonuyla söz konusu hizmetlerin bildirimini almak isteyenler http://app2.sgk.gov.tr/IletisimBilgileri/jsp/IletisimBilgileriSorgula.jsp adresine giriş yapmak zorunda. Cep telefonu numarasıyla bilgi girişi yapacak kişi ile mesaj gönderilen cep telefonunun kayıtlı olduğu
 
kişinin aynı T.C. Kimlik numarasına sahip olması gerekiyor. Sistemde her vatandaş için bir cep telefonu numarası eşleştirilecek. Birden fazla numara taşıyanlar bütün numaralarına bilgi gelmeyecek.
 
SGK'NIN BU YIL İÇİNDE CEP MESAJIYLA HABER VERECEĞİ HİZMETLER
 
Hak sahiplerini 'acaba benim emekli maaşım bağlandı mı?, çölyak parası yatırıldı mı? emzirme yardımı verildi mi?' gibi sorulardan kurtaracak cep telefonu mesajları kilometrelerce yol gitmekten de kurtaracak. SGK'nın cep'e göndereceği hizmetler şöyle; şahıs ödemeleri, çölyak ödemeleri, 4a sigortalı tescil, 4b sigortalı tescil, 4c sigortalı tescil, 4a sigortalı işten ayrılış, 4b sigortalı işten ayrılış, 4c sigortalı işten ayrılış, 4a toptan ödeme, 4b toptan ödeme, 4b aylık bağlama, 4a geçici iş göremezlik, 4b geçici iş göremezlik, 4a emzirme yardımı ödemesi, 4b emzirme yardımı ödemesi, 4a hizmet borçlanmaları, 4a emekli ödemeleri, 4a cenaze ödemeleri.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız