SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK'dan Erken Emeklilik Açıklaması...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:13:24
SGK'dan Erken Emeklilik Açıklaması...
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, yaşı bekleyenlere erken emeklilik konusunda açıklama yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, yaşı  bekleyenlere erken emeklilik konusunda, kurumca alınmış ve diğer Bakanlıklara  iletilmiş herhangi bir karar bulunmadığını bildirdi.

SGK'ndan, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Yaşı bekleyenlere  erken emeklilik hakkı sağlayacak çalışma olduğu" haberleri üzerine yazılı  açıklama yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumunun, toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi emekli  vatandaşların sorunlarıyla da yakından ilgilendiği belirtilen açıklamada, mevcut  mevzuat ve uygulamalar ya da geçmişte düzenlenen mevzuatlar gereği yapılan  uygulamalarla ilgili çeşitli talepler iletildiği kaydedildi.   Bu talepler doğrultusunda, vatandaşların memnuniyetlerinin yanı sıra  gelecek nesillerin de sosyal güvencelerini teminat altına alacak mali  sürdürülebilirlik analiz çalışmaları yapıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle  denildi:

"Geçmiş yıllardaki erken yaşta emeklilik ve diğer borçlanma uygulamalarının, sosyal güvenlik sisteminin gelir gider dengesini bozduğu ve  finansman açığını arttırdığı gerçeğinden hareketle mali sürdürülebilirlik  yaptığımız çalışmalara esas teşkil etmektedir.    Basın yayın organlarında yer alan haberlere konu hususlarla ilgili olarak  Kurumumuzca alınmış ve diğer Bakanlıklara iletilmiş herhangi bir karar  bulunmamaktadır."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız