SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK'ya 258 Milyon TL Borç

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:01:22
SGK'ya 258 Milyon TL Borç
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 18 bin 417 esnafın Bağ-Kur’dan dolayı, 15 bin 693 işverenin ise işçi sigortasından dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu’na toplam 258 milyon TL (258 trilyon lira) tutarından prim borcu bulunuyor.

BAKAN AÇIKLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Malatya’daki sigorta prim borçlarına ilişkin olarak TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik cevap verdi. Bakan Çelik’in verdiği yanıta göre, Şubat 2014 verilerinde Malatya’da 18 bin 417 esnafın Bağ-Kur'dan, 15 bin 693 işverenin ise sigortalı işçisinden dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan toplam prim borç miktarının 258 milyon 873 bin TL olduğu kaydedildi.

15 BİN İŞYERİNİN PRİM BORCU VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in açıklamasında,  Şubat 2014 verilerine göre, Malatya’da 4-A olarak nitelendirilen ve çalıştırmış olduğu işçisinden dolayı prim borcu olan işyeri sayısının 15 bin 968 olduğu ve bu işyerlerinin SGK’ya olan toplam borcunun ise 118 milyon 180 bin TL olduğu aktarıldı. Bakan Çelik, çalıştırdığı işçisinden dolayı prim borcu bulunan işçi sayısının Nisan 2014 itibariyle 12 bin 727’ye düştüğünü de belirtti.

18 BİN ESNAFIN BORCU 140 MİLYON TL

Milletvekili Ağbaba’nın soru önergesine verilen yanıtta,  Malatya’da Şubat 2014 itibariyle 4-B olarak nitelendirilen ve prim borcu (Bağ-Kur) olan esnaf sayısının toplam 18 bin 417 olduğu kaydedildi. Nisan 2014’de de prim borcu olan esnaf sayısı değişmezken, esnafların SGK’ya olan toplam borç tutarı 140 milyon 693 bin TL olarak belirtildi.

“GECİKME CEZASI VAR, HACİZ YOK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in açıklamasında şu ifadelerde yer aldı; “5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalılara süresi içinde ödenmemiş sigorta primi borçları hakkında 5510 sayılı Kanunun 89’uncu maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmakta olup, haciz işlemi uygulanmamaktadır.”

HABER: Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız