SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK'yi Anlattılar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen toplantıda 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Yasasıyla ilgili getirilen yenilikler anlatıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında açılış konuşması yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Büyük dönüşüm ve reform niteliğindeki mevzuatların neler olduğuna ilişkin yapılan bu toplantıdan azami istifade edilmesi gerekiyor. Çünkü, Türkiye'de 5 kara ve dipsiz delikten biri olan sosyal güvenlik müthiş kaynak tüketiyordu. Avrupa Birliği adaylık sürecinde uyum konusu da var. Bu nedenle yeni Sosyal Güvenlik Yasası iyi anlatılıp uygulanmalıdır. SGK görevlileri de uyum ve işbirliği içerisinde hareket ederek kanunu uygulamalıdır" dedi.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Şuanda uygulanmakta olan 5085 sayılı teşvik yasası 31 Aralık 2008 tarihinde sona erecek. Teşviklerin bu bölge için ciddi anlamda önem arzettiğini her fırsatta dile getirmeye çalıştık. Küresel krizle birlikte bu teşvikler uzatılmazsa sanayicimiz ciddi anlamda sıkıntıya düşecektir. Zaten zor şartlarda çalışan sanayicilerimiz, teşviklerin sona ermesiyle daha da zor duruma düşecektir. İmalat ve üretimlerinde düşüklük olacaktır. 49 il ve 2 ilçede uygulanan ve sona erecek olan teşviğin devam etmesini arzu ediyoruz. Ayrıca, sektörel ve bölgesel teşvikler gündeme gelmelidir" şeklinde konuştu.

Şifahi olarak da teşviklerin uzatılması konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanı ile görüştüğünü, teşviğin uzatılması noktasında olumlu sinyaller aldıklarını dile getiren Erkoç, mevcut teşviklerin devam etmesinin yanı sıra ilave teşviklerin de açıklanmasını beklediklerini vurguladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Metin Sümer de, 5510 ve 5763 sayılı sosyal güvenlik yasası konusunda bilgilendirme amacıyla müfettişlerin Ankara'dan geldiğini söyledi.

SGK Başmüfettişi Feridun Sarı da, 30 milyar YTL katkı ile SGK'nın ayakta tutulmaya çalışıldığını ifade edip, kurumun sürdürülebilirliğinin sağlanması için ihtiyaç doğrultusunda reform denilebilecek yasalar çıkarıldığını kaydetti. Sarı, 5510 sayılı sosyal güvenlik yasasıyla ilgili getirilen yenilikleri anlatacaklarını söyledi.

SGK Başmüfettişi Feridun Sarı ve Müfettişler Fatih Özdemir ile Nihat Uzun, 5510 sayılı sosyal güvenlik yasasıyla ilgili getirilen yenilikleri anlattılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız