SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Show TV'ye İhtar

A- A+ PAYLAŞ

Show TV'de yayınlanan ve sonucunu Malatya Korosu'nun kazandığı Korolar Çarpışıyor Yarışmasının ödülü olan okul yapma sözünün yerine getirilmeyeceği iddiaları üzerine Malatya Barosu ile Malatya Gazeteciler Derneği, yarışmanın yayınlandığı televizyon kanalına ihtar çekerek, hukuki süreç başlattı.

Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu ile Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Malatya 2. Noterine gelerek, burada Shov TV'ye ihtarname çekti. Çekilen ihtarnamede, "11.05.09 tarihinde televizyonunuzda başlayıp 'Kutsi ve Malatya Korosu'nun kazanmasıyla sonuçlanan 'Korolar Çarpışıyor' adlı programda kazanan vilayete okul yapılacağı sözü vermiş olunduğu halde aradan uzunca bir zaman geçmiş olmasına karşın okul yapımıyla ilgili olarak herhangi bir adımı atmamış olduğunuzu birer Malatya Sivil Toplum Kuruluşu olarak gözlemlemiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere televizyonunuz ekranlarından yapmış olduğunuz 'Göndereceğiniz SMS'ler birinciyi belirlenecek ve kazanan vilayete okul yapılacak.' Benzeri açıklamalarınız, hukukken bir 'sözleşme yapma önerisi veya çağrısı' olarak muhataba yöneltilmiş adı hukuk literatüründe 'aleni icap' olan beyanlardır.Bu beyanlar, izleyicilerce 'kabul' edilerek hukuksal sonuç doğuran 'sözleşme bağıtlanmış' ve tüm Türkiye'den akan SMS'lelerle 'edim' yerine getirilmiştir. Bu durumda, sözleşmenin diğer yanı olan Malatya sizden ediminizi yerine getirmenizi beklemektedir. Okulun yeri, büyüklüğü, özellikleri, teslim zamanı gibi sözleşmenin açık olmayan ikinci derecedeki noktaları yargıç tarafından durum, yanların özellikleri gibi ölçütlerle yargı sürecinde açıklığa kavuşturulacaktır" ifadeleri kaydedildi.

İhtarnamede okul yapımı ile ilgili olarak bir adım atılmaması durumunda konunun mahkemeye taşınacağı aktarılarak, "İhtarnamenin tebliğinden itibaren onbeş gün içinde, yapılacak okulun özellikleri, yeri, başlama- teslim tarihleri gibi ayrıntıları protokole bağlamak için Malatya Valiliği veya Belediye Başkanlığında buluşulmasını aksi taktirde yargı sürecinin başlatılacağını ihtaren bildiririz" ifadesi aktarıldı.

Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, okulun yapılmayarak, yerine okul bakımı yapılacağı şeklinde duyumlar aldıklarını ve hukuki süreci başlatmak için böyle bir girişimde bulunduklarını ifade etti.

Malatya Baro Başkanı Selahatin Sarıoğlu ise, ihtarnameye okul yapımı ile ilgili olarak olumlu cevap verilmemesi durumunda ise mahkemeye başvurarak dava açacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız