SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sıcak Hava Boğuyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:36:11
Sıcak Hava Boğuyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da son 4 ay içerisinde 7 kişi serinlemek amacıyla girdikleri baraj gölü ve su göletlerinde boğularak hayatını kaybetti.

Sıcaklık yükseldi, ölümler arttı

Malatya’da Mayıs ayından itibaren havaların ısınmasıyla birlikte boğulma olayları  başladı. Malatya’da bu yıl ilk suda boğulma vakası 29 Mayıs’ta meydana gelirken, son suda boğulma olayı ise dün Orduzu’daki Taşpınar Göleti’nde meydana geldi. Mayıs ve Ağustos ayları içerisinde toplam 7 kişi baraj gölü ve sulama göletinde boğularak hayatını kaybetti. Boğulma vakalarının büyük bir kısmı tehlikelere aldırış etmeme sonucu suya girme sonucu meydana geldi.

Hepside çok genç yaşta…

Malatya’da 29 Mayıs günü  Dilek Beldesi Küllümağara bölgesinde Karakaya Baraj Gölü’nde 14 yaşındaki Ferdi Hakverdi, 9 Haziran günü Orduzu Pınarbaşı Göleti’nde 43 yaşındaki  Yaşar Tufan, 23 Haziran günü Doğanyol Koldere Köyünde Karakaya Baarj Gölünde 14 yaşındaki Kader Yalçın, 26 Haziran günü Yazıhan’ın Bereketli Köyünde  16 yaşındaki Oya Kalkan, 8 Temmuz günü Kuluncak’ın Sofular Göletinde 24 yaşındaki Serkan Demir, Doğanşehir’in Sürgü Baraj Gölünde 20 yaşındaki Tolgahan Korkmaz ve dün son olarak Orduzu Taşpınar Göletinde 16 yaşındaki Mehmet Karabey boğulmaları sonucunda hayatlarını kaybettiler. 

Hiçbir önlem ve uyarı yok!

Malatya’da her yıl Mayıs ayından itibaren yaşanan boğulma vakalarına karşın, gölet ve baraj gölleri çevresinde özellikle gençleri uyaran ve tehlikelere karşı bilgilendiren tabela bulunmuyor. Her yıl Türkiye’de ortalama bin kişinin sularda boğulma sonucu hayatını kaybettiği kayıtlar da yer alırken, Malatya gibi baraj gölü ve göleti çok olan bir ilde bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının arttırılmaması ise dikkat çekiyor.  Malatya Valiliği’nin özellikle gölet ve Baraj gölü çevrelerinde sulara girilen noktalarda uyarıca ve bilgilendirme amaçlı tabela asması bekleniyor.

HABER: Yeni Malatya Gazetesi (Burhan KARADUMAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız