SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıcak Karşılandık.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'dan Vali ve belediye başkanının da yeraldığı bir heyet, Yunanistan'ın Limni adasına giderek Niyazi Mısri'nin mezarını ziyaret ettiler. Belediye başkanı Ahmet Çakır, dönüşte Çanakkale Şehitliği'ne de giderek, şehitler için dua etti.
 
"SICAK KARŞILANDIK.."
Limni Adası ile Çanakkale Şehitliği'ne yapılan ziyaretlere ilişkin belediye basın bülteni şöyle:
 
"17.yy. Türk Edebiyatının önde gelen Mutasavvıf şairlerinden olan Malatyalı Niyazi Mısri’nin kabrinin bulunduğu Yunanistan’ın Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios’un daveti üzerine 15-17 Eylül tarihleri arasında Limni Adasına gezi düzenlendi.
 
Gezi programına, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Başkan Danışmanı Ziya Kesriklioğlu, Valilik Özel Kalem Müdürü Cengiz Doğan; Niyazi Mısri uzmanları Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatcı, Yapımcı-Yazar Sadık Yalsızuçanlar(Yılmaz) ve İşadamı Sadettin Çevik katıldı.
 
Malatya heyeti, Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios, Belediye Başkan Vekili ve belediye yetkilileri tarafından ilgiyle karşılandı.
 
Geceyi istirahat ederek geçiren heyet, sabahleyin gezi programına ilk olarak müze ziyaretiyle başladı. Ada müzesi binasının Osmanlı döneminde inşa edildiği kaydedildi. Müze ziyaretinin ardından Limni Belediye hizmet binasına geçildi. Burada vali ve iki belediye başkanı arasında fikir teatisinde bulunuldu. Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios, burada, Malatya heyetini adada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Chatzidiamantis, daha önce Malatya Belediyesi ile imzalanan ön protokolü hatırlatarak, protokol gereği adada türbesi, dergahı, kabri bulunan Malatyalı şair-bilge Niyazi Mısri’nin sözkonusu mekanlarında genel bir temizlik yapılarak daha kolay görünür hale getirildiğini ve ulaşımının da daha kolay sağlandığını kaydetti. Chatzidiamantis, şunları belirtti: “Ayrıca sözkonusu mekanların satın alınarak veya istimlak edilerek restorasyonu ve halkın ziyaretine elverişli duruma getirilmesi hususunda gerek Kültür Bakanlığı ile gerekse 6. Lui Anıtlar Kurulu’na gerekli yazılar yazıldı, yanıt bekleniyor.”
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sıcak karşılamadan son derece memnun olduğunu belirtti ve Niyazi Mısri Dergahı ile ilgili olarak Limni Belediye yetkilileri tarafından restorasyon ve ziyarete açılması amacıyla ciddiyetle çalışmaların kısa sürede başlatılmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Başkan Çakır, çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür etti.
 
Daha sonra karşılıklı hediyeler verildi. Başkan Çakır, Başkan Chatzidiamantis’a Kayısı ve ürünlerinden oluşan zengin bir buket sundu ve bir kilim hediye etti Chatzidiamantis’ta çeşitli hediyeler sundu.
 
Belediye ziyaretinin ardından, ada merkezinde, belediye binasına yaklaşık 70 metre mesafede bulunan Niyazi Mısri’nin ibadet ettiği cami, çilehane ve kabrinin bulunduğu mekana geçildi. Buranın belediyece temizlendiği mekanı gezmeye engel olan ağaçların budandığı gözlerden kaçmadı. 
 
Burada yapılan incelemelerde her iki taraf yetkililerince, ünlü şair ve bilgenin 16 yılını geçirdiği bu mekanların gün yüzüne çıkarılması, aslına uygun restore edilmesi ve ziyarete açılması hususunda ne gerekiyorsa yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. Yaklaşık 2 dönüm arazi üzerinde bulunan ve çoğu şahıs mülkü olan alanın satın alınması veya istimlak edilmesi çalışmalarının hızlandırılması prensip olarak kabul edildi.
 
Belediye Başkan Ahmet Çakır, Limni Belediyesi’nin yapacağı bu çalışmalar esnasında Malatya Belediyesi olarak imkanlar ölçüsünde katkı sunmak istediklerini belirtti.
 
Ayrıca her iki taraf yetkilileri adaya ziyarete gelen ziyaretçilerin yararlanmaları amacıyla Niyazi Mısri ile ilgili İngilizce, Rumca ve Türkçe broşür ve tanıtım materyallerinin hazırlanması, biri adada olmak üzere iki adet sempozyum düzenlenmesi önerisi prensip olarak kabul edildi. 
 
Daha sonra Osmanlı döneminde kalan kale ve ada gezildi. Geziden sonra yine deniz otobüsüyle Türkiye’ye dönüldü.
 
ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ'Nİ ZİYARET..
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etti. 
 
Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, Çanakkale Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz’un rehberliğinde Çanakkale muharebelerinin geçtiği mekanları ziyaret ederek başta Seyid Onbaşı olmak üzere muharebelerde şehit düşenleri andılar.
 
Ayrıca Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, Çanakkale muharebelerinde şehit düşen Malatyalılar’ın sembolik kabirlerinin bulunduğu mekanı ziyaret ederek rahmetle andılar.
 
Çanakkale Şehitlik Abidesi ziyaretinin ardından Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, İstanbul’a giderek oradan uçakla Malatya’ya dönüş yaptı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız