SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sıcak Savaş Tehlikesi Var'

A- A+ PAYLAŞ

Rusya Uluslararası İlişkiler Devlet Forumu Başkan Vekili ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in danışmanlarından Sergey Aleksandroviç Markov, dünyada soğuk savaş değil sıcak savaş tehlikesi olduğunu öne sürdü.

Markov, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye, Ukrayna ve Rusya gibi ülkeleri içine almayacağını iddia ederek, “Türkiye, Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve bölgedeki diğer ülkeler, AB prensipleriyle çalışan bir Doğu Avrupa İttifakı kurmalı. Bunun görüşmelerini yapmak üzere önümüzdeki süreçte Türkiye’ye geleceğiz” dedi.

Markov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’yi “savaş suçlusu” ilan etmelerini beklediklerini söyledi.

‘Türkiye ABD’den uzaklaşsın’
Arı Hareketi tarafından Swissotel’de düzenlenen “Gelecek 10 Yılda Türkiye’nin Uluslararası İlişkileri’nin Yönetimi” konulu konfeansa katılmak üzere İstanbul’a gelen Markov, Milliyet’in sorularını yanıtladı. Markov, Türkiye’nin ABD’den adım adım uzaklaşması gerektiğini savunarak, “Türkiye’nin ABD’nin kuklası olmaması çok önemli, Türkiye’nin bağımsız hareket etmesini istiyoruz” dedi.

Markov, dünyada yeni bir soğuk savaş değil, sıcak savaş tehlikesi olduğunu da belirterek, bunun sorumlusunun “Washington’daki neo-con’ların sorumsuz davranışları” olduğunu savundu.

Gelecek belirsiz
Dünyanın geleceğinin çok belirsiz olduğunu ve Kafkaslar’da yeni bir savaş ihtimali bulunduğunu söyleyen Markov, ABD yönetimindeki neo-con’ların (yeni muhafazakâr) başı ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve ekibinin dünyada askeri bir çatışma yaratarak Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı John McCain’i Demokratik Parti’nin başkan adayı Barack Obama’nın önüne geçirmeyi amaçladığını da iddia etti.

Dünyada ABD’nin liderliğinin bittiğini ve dünyanın artık tek kutuplu değil, çok kutuplu bir yer haline geldiğini savunan Markov, “Yeni bir soğuk savaştan bahsediyorlar, bu imkânsız, çünkü artık Kremlin’de komünistler değil, milyarderler oturuyor” diye konuştu.

Markov, AB içinde Rusya’ya yaptırım yapmktan bahsedenlerin de “ABD’nin kuklası” olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız