SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sıcak Yine Bunalttı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bugün sıcaklık yine mevsim normallerinin üzerine çıktı, termometre 43'ü gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde mevsim normallerine inen sıcaklığın bugünlerde mevsim normallerinin üzerine çıktığı Malatya'da eski belediye binası önündeki termometre bugün öğleden sonra 43'ü gösterdi.

Sıcaktan bunalan vatandaşlar çeşmeler koşup yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalışırken, vatandaşlar genelde gölge yerleri tercih etti.

Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklarla ilgili olarak İHA muhabirinin görüştüğü oruç tutan vatandaşlar, sahurda bol su içip gündüz susamamaya çalıştıklarını ancak, acıkmaktan çok susuzluk çektiklerini ifade ettiler.

Meyve ve sebze ile sulu yiyecekleri ve meyveleri tercih ettiklerini söyleyen vatandaşlar, yıllardır ağustos ayı sonunda bu kadar sıcağa rastlamadıklarını dile getirdiler.

Uzmanlar ise, özellikle kalp, tansiyon ve şeker hastalarının sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkınca, 11,00-16,00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını tavsiye ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız