SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şiddet Bireyleri Derinden Etkileyen Bir Yıkım"

0
Güncellendi - 2019-04-14 18:36:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi" konulu seminer verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yazıhan ilçesi SODES Konferans Salonunda İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından, jandarmanın 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi" konulu seminer tertiplendi.

Seminerin açılış konuşmasını Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı yaptı.

Büyüknalçacı'nın konuşmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Jandarma Astsubay Gurbet Kayadibi, ailenin korunması ve şiddetin önlenmesine yönelik sunum gerçekleştirdi.

Kayadibi, yaptığı sunumda “Şiddetin hayatın bir parçası olmadığına vurgu yaparak muhabbet ve merhamet bağları ne kadar güçlüyse, aile de toplumda o kadar güçlü ve sağlıklı olur. Toplumun kanayan yarası olan şiddet babadan oğula, mağduriyet ise anneden kızına geçerek nesilden nesile taşınmakta, sağlıksız bir toplum modeli de böylelikle ortaya çıkmaktadır."dedi.

Kayadibi, “Kadına yönelik şiddetin yaygın, toplumsal ve çok boyutlu bir sorun olduğunu, şiddetin sadece fiziksel içerikli şiddet olmadığını, sözel ve psikolojik tacizi de içeren davranışlar olduğunu ve birine bilerek rahatsızlık veya fiziki olarak zarar vermeyi içerdiğini, kadına yönelik şiddetin nedenleri incelendiğinde  toplumun kadına ve erkeğe bakış açısı, ekonomik problemler, biyolojik ve psikolojik nedenlerin ortaya çıktığını, şiddetin sonuçlarının bireylerin fiziksel ya da psikolojik sağlığını derinden etkileyen bir yıkım olduğunu” dile getirdi.

Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi konulu seminerde, Kadına Yönelik Şiddetin Ne Olduğu, Aile içi Şiddetin Kaynakları, Şiddet Türleri, Şiddete Maruz Kalan Kadınların Başvuru Süreçleri, Şiddete Uğrayanlara Hizmet Sunan Kurum ve Kuruluşların nereler olduğu, Kolluk Kuvvetleriyle nasıl irtibata geçecekleri gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Şiddete karşı sessiz kalmamaları kadına yönelik şiddetin kaynakları ve mücadele yöntemlerinin yanı sıra şiddete uğrayan kadınların neler yapabileceği ve hakları konusunda bilgi verildi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği, dikkatle dinlediği, kendi sıkıntılarını anlattığı seminerde Malatya İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddete Hayır” konulu el kitapçığı dağıtıldı.

Bülten- AA

FOTO: Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı ve Jandarma Astsubay Gurbet Kayadibi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • vaylog44 (4 yıl önce)
    Yazıhan ilçemize yakışır başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla