SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Şiddet Pusuda Bekliyor..''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Sivas olaylarının yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şiddetin şimdilerde de pusuda beklediğini söyledi.

Tunçdemir, Sivas'da 12 yıl önce 37 kişinin ateşe verilen Madımak Oteli'nde yaşamlarını yitirmesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde yapılan katliam Anadolu insanının hoşgörüsüne, ulusal bütünlüğümüze ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelen gerici bir saldırıdır. 1930’larda Menemen de başlatılıp 1980 öncesi Kahramanmaraş, Çorum, Malatya ve Sivas’ta çirkin gücünü zaman, zaman gösteren karanlık şiddet, şimdilerde de pusuda beklemektedir.

Yaşanan bu olay, aydınlığa ve kendinden farklı olan tahammülsüzlüğün en somut örneklerinden biridir. Şu da çok açık olarak görülmüştür ki, insanlığın gelişme aşamaları bakımından yaşadığımız yüzyıla değil Ortaçağa yakışan bu katliam ve uygulayıcıları kimi siyaset ve sermaye çevrelerinden de destek bulmaktadır. Nitekim aynı çevreler öteki söylemleri ve faaliyetleriyle de ortaçağ kurumlarını günümüz Türkiye’sine egemen kılmaya çalışmaktadırlar.

İşte bu çevrelerin çabaları, ülkemizin ve bizim durumumuzdaki ülkelerin zenginliklerine el koymak isteyen emperyalist devletler ve onların etkin olduğu uluslar arası örgütler tarafından destelenmektedir.

2 Temmuz 1993 günü “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yok edilecek.” söyleminden hareketle Madımak’ta hunhar bir Ortaçağ ateşiyle, otuz yedi (37) aydınımızın yakılması, ülkemizin başka yerlerinde yaşanan benzer olaylar ve bu tür eylemleri besleyen yapılanmalar, karanlığın ve yaratılmak istenen bu karanlıkla bugüne kadar oluşturduğumuz değerlerin, birikimlerin yağmalanmasının açık göstergelerinden biridir.

Emperyalizmin maşası ve Ortaçağın karanlık düşüncesine sahip gericilerin bu eylemi, Anadolu halkının hoşgörüsü ve insanlık onuruyla bağdaşmayan, insanlık dışı bir eylem olarak unutulmayacaktır.

On iki yıl önce bugün Madımak Otelinde yakılarak katledilen otuz yedi (37) yurttaşımızı özlem, sevgi ve saygıyla anıyor, katliamı lanetliyor, haklı göstermek isteyenleri kınıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız