SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şiddetle Karşı Çıkacağız.."

A- A+ PAYLAŞ
NATO Füze Savunma sistemiyle radar yerleştirilecek olan Kürecik'te vatandaşlar, bir toplantı düzenleyerek, NATO'ya tepki gösterdi. Kürecik halkı, 15 gün sonra sistemin kurulacağı alana yürüyerek, eylem yapma kararı aldı. 
 
Jandarmalar, sistemin kurulacağı üste güvenlik önlemi alırken, fotoğraf ve kamere çekimine izin vermedi. Üssün kurulacağı yeren görüntü almak isteyen basın mensupları, çekim yapamadan geri döndü. Kürecik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda, Kürecik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı İbrahim Duman, dernek eski başkanı Hüseyin Hazar, Kürecik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Turan, muhtarlar adına Gürkaynak Köyü Muhtarı Ali Kılıçkaya ve Kürecik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi avukat Ümit Kaya, vatandaşlara kurulacak sistem ile ilgili bilgiler verdi. Vatandaşlarda sistem hakkındaki düşüncelerini söyledi. 
 
Toplantıda bir konuşma yapan Kürecik Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği Eski Başkanı Hüseyin Hazar, NATO'nun bir savaş mekanizması olduğunu savundu. Hazar, 15 gün sonra bir eylem yapacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: 
 
"Çıkarı ve karı savaşta görenler, çıkarı ve karı insan öldürmekte gören para zihniyetli kuruluş ve devletler, kısaca biz bunun adına emperyalizm diyoruz. Bunlar insanlığın yararına hiçbir şey yapmazlar ama bütün karları insanlığın zararına olduğu için çevreyi, insanıyla, doğasıyla yok edebilecek bir mekanizmayı Küreciğimize kurmaya çalışıyorlar. Biz buna şiddetle karşı çıkacağız. Kürecik halkı, karşı çıkmayı eskiden beri bilen bir halktır. Belki de bundandır ve bizi sınamaya çalışıyorlar. Ama çevremize ve bütün insanlığa zarar veren bu mekanizmaya elimizden geldiğince, dostlarımızla, dünyanın demokratik kamuoyuyla birlikte karşı çıkacağız. Ve dost, düşman bunu bilmeli ki, Kürecik halkı ve dostları bu öldürücü mekanizmayı kabul etmeyecek." 
 
Kürecik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı İbrahim Duman ise, "Biz biliyoruz ki, bir savaş üssünün ve özellikle emperyalizmin savaş örgütü olan NATO sisteminin hiçbir halka yarar getirmeyeceği bilincindeyiz. Bu Küreciğin olayı değil. Bu bütün Ortadoğu halklarının bütün dünyanın sorunu. Kendisine insanım diyen, savaşlara karşıyım diyen, insanların öldürülmesine karşıyım diyen herkesi ilgilendiren bir durum. Herkesin bunun karşısında tavır belirlemesi gerekiyor. Sayın demeyeceğim. Çünkü o saygıyı göstermiyorum. Tayyip Erdoğan, İsrail'e kafa tutuyordu. İsrail'e 'Siz adam öldürmeyi çok iyi bilirsiniz' diyordu. Ama bugün en genel anlamda emperyalizme hizmet eden ve özellinde de bölgemizde İsrail ve ABD'nin çıkarlarını, koruyacak sistemleri yapıyor. İsrail'e karşı olmak, 'One minute' demek böyle mi oluyor? Sormak lazım" dedi. 
 
Kürecik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Turan ise, "Tepemize kurulan bu sistemin sadece Küreciğimize değil, hiçbir yere kurulmasını istemiyoruz. İnsanoğlu'nu yaratan Allah, yöneten ise Amerika olmuştur. Biz Allah'ın verdiği canı, Allah alsın diyoruz. Evet, şuanda da Kürecikte ölümler vardır. Ama radarın gitmesinin ardından kanser vakaları azaldığını görüyoruz. Biz köylü kafasıyla şuna kanaat getiriyoruz ki, tepemize kurulan üssün, sadece Kürecik değil, hiçbir dünya halkına fayda getirmeyecektir" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız